Zwembadtraining foto- en filmteam

Vrijdag 11 december 2015 hield het foto- en filmteam zijn eerste zwembadtraining van dit winterseizoen. De bedoeling was dat leden van Hydrofiel die niet fotografeerden, kennis konden maken met de diverse camera's en zelf konden proberen hoe het werkte. Daarbij konden ze natuurlijk ook onder water oefenen.

Omdat het duikteam van de Tuimelaar toevallig op diezelfde vrijdag een training "Digital Underwater Photography" kreeg, werd besloten de training ook open te stellen voor de leden van dit duikteam.

Het werd een gezellige en drukke avond. 2 cursisten van De Tuimelaar die hun "Disco" avond hadden, konden aan de linkerkant van het bad terecht. De zwemmers van onze vereniging moeten af en toe rond de bovenkomende fotografen en filmers laveren.

Naast camera's waren er ook diverse objecten meegenomen die gefotografeerd konden worden. Deze objecten hadden van alles in zich: eenvoudige objecten, objecten die door een glimmend oppervlak bijzondere aanpak vereisten en een plankje waarop diverse kleine poppetjes waren gemonteerd. Op dit laatste object was scherpte/diepte instelling de uitdaging.

Het niveau van de deelnemers was ook divers: van behoorlijk doorgewinterde fotografen tot beginners die net hun eigen camera hadden gekocht.

De avond toonde aan dat je geen dure apparatuur hoeft te kopen om te kunnen fotograferen. Het toonde ook aan dat elk niveau zijn eigen uitdagingen heeft, maar iedereen wel een min of meer acceptabel plaatje kan maken. Daarnaast werd hier en daar hulp geboden aan mensen die daar behoefte aan hadden.

Een leuke en drukke training met veel deelnemers. Daarna nog een nazit in het sportcafé naast het zwembad.

In februari wordt er nogmaals een training verzorgd door het foto- en filmteam. Dus : als je wilt beginnen met fotograferen of filmen, grijp dan die kans. Je melden voor het foto- en filmteam kan natuurlijk ook via de website.

David Wassing