Over Hydrofiel

Hydrofiel, gevestigd in Groningen, is een duikvereniging met een duidelijk motto: 'Niets moet, alles mag.' Met meer dan 70 leden verwelkomt Hydrofiel gebrevetteerde duikers van alle niveaus en organisaties, waaronder PADI, NOB, en GUE. Als je nog geen duikbrevet hebt, bieden we samen met DuikenINGroningen duikopleidingen aan, waaronder PADI-duikcursussen.

Ons doel is om omstandigheden rond het duiken (in Noord-Nederland) te vergemakelijken en het duiken in algemene zin te stimuleren. Daarom organiseren we buitenduiken, zwembadtrainingen en diverse activiteiten gerelateerd aan het duiken, allemaal met het oog op plezier. Onze vereniging omvat duikers met uiteenlopende interesses, variërend van onderwaterfotografie en -film, wrakduiken tot technisch duiken en vakantieduiken.

Het zijn onze leden die Hydrofiel tot leven brengen. Ongeveer twintig actieve leden dragen bij aan de organisatie van activiteiten, trainingen, buitenduiken, en het digitale clubblad, de Hydrofolio. Als lid heb je ook de mogelijkheid om zelf ideeën aan te dragen en suggesties te doen, wat altijd zeer gewaardeerd wordt.

Sinds 2007 heeft Hydrofiel het voorrecht om te duiken in de Piccardthofplas, waar we niet alleen voor ons plezier duiken, maar ook het onderwaterleven inventariseren. Onze vereniging hecht veel waarde aan kennis over en aandacht voor het onderwaterleven, met specifieke focus op biologie en determinatie. We streven ernaar dat onze leden zich bewust zijn van en betrokken voelen bij het onderwatermilieu, zonder de duikomgeving en het milieu te schaden.

Naast onze interesse in biologische aspecten onderwater, hebben we ook een zeer actief Foto- en Filmteam. Dit team verzorgt de website van veel materiaal en heeft onder andere een verjaardagskalender voor leden gemaakt.

Bij Hydrofiel staat veiligheid voorop. We conformeren ons aan de NOB en PADI-voorschriften en -brevetten voor georganiseerde activiteiten, waarbij we verwachten dat deelnemers de juiste brevetten bezitten of de benodigde specialties hebben gevolgd.

Hydrofiel is trots op haar betrokkenheid bij initiatieven zoals Stichting Duik Holland Schoon, de Belangenvereniging Duikondernemend Zeeland en de stichting ANEMOON. In 1998 ontving Hydrofiel de 'Duik-Holland-Schoon'-junktrofee als erkenning voor haar inzet.