Veelgestelde Vragen

 • Hoe kan ik mij aanmelden als lid?
  Aanmelden kan heel makkelijk via het aanmeldformulier. Het aanmeldformulier vind je hier.
 • Wat kost een lidmaatschap bij Hydrofiel?
  Een lidmaatschap kost slechts €65,- per jaar. Je betaalt pas vanaf de maand van aanmelden. Leden die jonger zijn dan 15 jaar zijn betalen niks. Jeugdleden kunnen echter niet aan alle activiteiten meedoen  omdat ze bij ons niet dieper dan 10 meter mogen duiken en alleen onder begeleiding van een ervaren duiker en als het water boven de 14 graden is. Je kunt ook kiezen voor een donateurschap. Het donateurschap kost minimaal €20,- per jaar.
 • Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?
  Het lidmaatschap kan worden opgezegd met een e-mail aan bestuur@hydrofielduiken.nl. Deze mail dient voor 1 (één) december te worden verstuurd. Hierna ontvang je een bevestiging van de ledenadministratie.
 • Wat kan ik met een lidmaatschap?
  Met een lidmaatschap kun je deelnemen aan alle activiteiten die Hydrofiel organiseert. De Snert-, Knakworst- en Nieuwjaarsduik zijn hiervan voorbeelden. De zwembadtrainingen horen daar ook bij. Tevens kun je meegaan op reizen naar Zeeland, Egypte en/of Denemarken. Aan deze reizen zijn echter wel bijkomende kosten verbonden.
 • Ik heb geen PADI-opleiding gevolgd. Kan ik dan wel lid worden?
  Jazeker, dat is geen enkel probleem. Hydrofiel ondersteunt het duiken in algemene zin. Daarbij maakt het niet uit of je een brevet van PADI, SSI, GUE of een andere organisatie in je bezit hebt. Zonder brevet heb je alleen toegang tot de trainingen en de uitstapjes die geen brevet vereisen. Voor duikopleidingen kan je terecht bij DuikenIN.
 • Moet je een ervaren duiker zijn bij Hydrofiel?
  Absoluut niet, in tegendeel! Beginnende duikers zijn van harte welkom.
 • Ik heb (nog) geen eigen duikmateriaal. Kan ik toch meegaan duiken?
  Ook als je niet in het bezit bent van eigen duikmateriaal is het mogelijk om deel te nemen aan de activiteiten. Hiervoor heeft Hydrofiel speciale afspraken gemaakt met DuikenIN. Je kunt tegen een voordelig tarief materiaal huren!
 • Ik heb geen vervoer naar de duikstek. Kan ik toch meegaan duiken?
  Ja! Ook dan kun je met Hydrofiel meegaan duiken. Indien je lid bent van Hydrofiel kun je na het inloggen op de site heel makkelijk onderling dingen afspreken (zoals een carpoolafspraak). Daarnaast zou ook de duikleider kunnen kijken naar een oplossing.
 • Zijn de zwembadtrainingen en/of wekelijkse duiken verplicht om aan deel te nemen?
  Nee, aan die activiteiten verbinden wij geen verplichting. Wanneer we een training hebben georganiseerd, maar je liever vrij wilt zwemmen of je nieuwe apparatuur wilt testen dan is dat mogelijk. Ook voor de buitenduiken geldt dat je van harte welkom bent. Wanneer je niet kunt deelnemen of liever ergens anders gaat duiken dan is dat geen enkel probleem.
 • Hoe kan ik contact opnemen met iemand van Hydrofiel?
  Zie de pagina met contact informatie.

 

Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op!