Buitenduiken

Duikrooster

Wat zijn buitenduiken?

Eens per maand plannen we een speciale buitenduik. We gaan dan wat verder uit de buurt duiken, om ook eens in totaal ander water te zien wat daar te beleven is.

Tot enkele jaren geleden, in het pre mobiele tijdperk, werd gedurende het duikseizoen ieder weekend een buitenduik georganiseerd naar verschillende locaties. Onder leiding van een ervaren duikleider konden zo nieuwe leden duikstekken en de andere leden van de vereniging ontdekken. Het vinden van een duikbuddy was daardoor niet lastig en de ervaring van de duikers met de desbetreffende duikstek kon gedeeld worden met de nieuwkomers.Toen kwamen Facebook en WhatsApp en veranderde de manier van communiceren. Veel duikafspraken werden gemaakt via deze media. Erg handig maar minder gecoördineerd en gestructureerd. Dit had natuurlijk z’n voordelen maar ook z’n nadelen. Met het maandelijks buitenduikrooster proberen we daarin een evenwicht te vinden.

WHATSAPP-GROEP “HYDROFIEL BUITENDUIKEN”

De WhatsApp-groep “Hydrofiel Buitenduiken” blijft actief en is, net als voorgaande jaren bedoeld om andere leden op te roepen met een buitenduik mee te gaan. Het gaat dan veelal om locaties niet ver van Groningen zoals:Ruinerwold, Ellertshaar, Hardegarijp, Put van Joure, Schellerplas*, Piccardthofplas* en ’t Veemeer. Ook deze duiklocaties mogen natuurlijk ook verder uit de buurt zijn, hoewel de ervaring leert dat de meeste oproepen zich beperken tot duikjes in de buurt. Ben je lid van Hydrofiel, maar nog geen lid van deze WhatsApp-groep, vraag dan via buitenduiken@hydrofielduiken.nl of je aan de groep kan worden toegevoegd.

*Voor deze duikstekken is vooraf toestemming van de beheerder vereist.

Jaarlijks terugkerende clubduiken

SNERTDUIK

Om het nieuwe duikseizoen in te luiden en de winter af te sluiten wordt grijpen we nog eens de kans om een kop snert te nuttigen. De liefhebbers kunnen daarnaast een frisse duik nemen.

SEPIA-WEEKEND

Zowel de sepia's als Hydrofielers zoeken ieder jaar rond de maand mei hun vertier in de Oosterschelde. Gedurende dit weekend overnachten we in De Witte Boulevard in Renesse.

ZEELANDWEEKEND

Het officiele clubweekend wordt ieder jaar in Zeeland gehouden, voor de zomervakantie. Dit weekend is geschikt voor ieder niveau.

KNAKWORSTDUIK

De knakworstduik geldt voor velen als afsluiting van het duikseizoen. Ook niet duikers zijn uiteraard welkom voor een gezellige babbel met clubgenoten.

WINTERWEEKEND ZEELAND

Voor degene die het duikseizoen nog niet wil afsluiten organiseren we traditiegetrouw voor de Kerst een laatste duikweekend in Zeeland. Normaal gesproken hebben we dan omstandigheden met erg goed zicht in met name het Grevelingenmeer.