Foto- en Filmteam

Binnen Hydrofiel is een enthousiast team onderwaterfotografen en -filmers actief. Ons team omvat zowel beginnende foto- en videografen die de wereld van onderwaterfotografie verkennen met eenvoudige camera's, als doorgewinterde duikers met jarenlange ervaring, die beschikken over geavanceerde apparatuur voor deze boeiende hobby. Of je nu nieuw bent in deze wereld of een doorgewinterde professional, bij ons is er voor ieder wat wils. We delen graag kennis en ervaring met als gemeenschappelijk doel het creëren van prachtige onderwaterfoto's en -films.

Tijdens onze bijeenkomsten behandelen we verschillende thema's. Zo hebben we presentaties gehad over het nabewerken van foto's in programma's zoals Adobe Photoshop en Lightroom, het bewerken van video's met Magix Video de Luxe en diverse freeware pakketten. Daarnaast verkennen we technieken voor het vastleggen van de beste macrofoto's.

Op onze website kun je ons werk bewonderen in de etalage en galerij. De etalage toont een wisselende selectie van onze mooiste foto's, terwijl de galerij een uitgebreider overzicht biedt, ingedeeld in categorieën en voorzien van achtergrondinformatie.

Als onderwaterfotografie en -film jou aanspreken, of je nu beginner bent of een ervaren rot, overweeg dan om lid te worden van ons Foto- en Filmteam. We verwelkomen niet alleen ervaren fotografen maar ook ideeën en suggesties. Aanmelden kan eenvoudig via het contactformulier op onze website.

Hydrofiel onderhoudt contacten met diverse organisaties en terreinbeheerders, waaronder Staatsbosbeheer, Het Groninger Landschap, Landschapsbeheer Groningen, Natuurmonumenten (Piccardthofplas), Hart van Drenthe, Kop van Drenthe, de stad Groningen en de beheerders van natuurbad Engelbert. Door deze connecties combineren we onze liefde voor de natuur onder water met onze passie voor fotografie en film.

Onze bijeenkomsten vinden plaats in Rijschool De Oosterpoort, altijd om 20.00 uur. Tijdens deze bijeenkomsten besteden we aandacht aan diverse onderwerpen, waaronder het beoordelen en leren van elkaars materiaal, het uitwisselen van kennis over camera's, oefenen met nabewerking en het delen van resultaten op ons YouTube-kanaal en website. Ook staat stadssnorkelen op ons programma.

Bij de start van elk seizoen bepalen we het programma tijdens de eerste bijeenkomst. Als lid van het Foto & Filmteam kun je de verslagen terugvinden op het Foto & Filmteam dashboard op onze website.