Foto- en Filmteam

Binnen Hydrofiel is een groep fanatieke onderwaterfotografen en -filmers actief. De groep bestaat uit beginnende fotografen die met een “simpele” camera de wereld van onderwaterfotografie aan het ontdekken zijn en uit duikers die al jarenlange ervaring hebben. Zij bezitten dan ook geavanceerde apparatuur om deze hobby uit te kunnen oefenen. Er is dus voor ieder wat wils, de ervaring en kennis wordt onderling gedeeld met het doel om prachtige onderwaterfoto’s/films te maken.

Tijdens de bijeenkomsten worden thema’s behandeld. Zo is er een presentatie geweest over het nabewerken van foto’s in onder andere Adobe Photoshop en Lightroom, het nabewerken van video’s met Magix Video de Luxe en met enkele freeware pakketten, maar ook over op welke manier de beste macro foto’s vastgelegd kunnen worden.

Ons materiaal is onder andere te bewonderen in de etalage en de galerij van deze website. In de etalage staat een selectie van onze mooiste foto's in wissende volgorde. In de galerij wordt een uitgebreidere selectie van foto's en video's getoond, ingedeeld in categorieën en met achtergrondinformatie.

In het verleden heeft dit team ook mooie prestaties neergezet met het maken van een DVD getiteld “Nederlands zoet en zout water”, een Hydrofiel Verjaardagskalender en is er een DVD samengesteld getiteld “Het Veenmeer, de vier seizoenen”. Het gebruikte materiaal is gemaakt en nabewerkt door de leden zelf. De DVD is te bestellen voor maar €5,-, ook voor niet-leden is de DVD beschikbaar en kost dan slechts €10,- (excl. verzendkosten, afhalen is gratis).

Lijkt het je leuk om meer van onderwaterfotografie en/of onderwaterfilm te weten te komen of wil je als ervaren onderwaterfotograaf een bijdrage leveren, meld je dan aan voor het Foto- en Filmteam. Ook ideeën/suggesties voor de invulling van de avonden zijn welkom. Leden kunnen zich aanmelden via het contactformulier.

Er zijn contacten met Staatsbosbeheer Hart van Drenthe, Kop van Drenthe, Natuurmonumenten (Piccardthofplas), ecologen van de stad Groningen, de beheerders van natuurbad Engelbert en Het Groninger Landschap. Via deze contacten combineren wij onze belangstelling voor de natuur onder water met onze hobby om te fotograferen en te filmen.

We komen op de volgende data bijeen in Rijschool De Oosterpoort. Iedere bijeenkomst begint om 20.00 uur.

De data: 11 november 2021, 2 december 2021, 27 januari 2022, 24 februari 2022, 17 maart 2022 en 28 april 2022.

Tijdens de bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  1. Beoordelen van elkaars materiaal
  2. Leren van elkaars camera's. Leden met dezelfde camera worden aan elkaar gekoppeld en geven elkaar tips.
  3. Veel oefenen met nabewerken en de resultaten op ons Youtube kanaal en op de website zetten
  4. Oefenen in het zwembad. In februari oefenen we in een verduisterd zwembad om zo met kunstlicht aan de gang te kunnen gaan.
  5. Stadssnorkelen
  6. Werken met de buddyparen die afgesproken zijn in het seizoen 2020 - 2021

Tijdens de eerste bijeenkomst van dit seizoen, op 11 november, wordt samen met het team het verdere programma bepaald.

Geen evenementen