Foto- en Filmteam

Binnen Hydrofiel is een groep fanatieke onderwaterfotografen en -filmers actief. De groep bestaat uit beginnende fotografen die met een “simpele” camera de wereld van onderwaterfotografie aan het ontdekken zijn en uit duikers die al jarenlange ervaring hebben. Zij bezitten dan ook geavanceerde apparatuur om deze hobby uit te kunnen oefenen. Er is dus voor ieder wat wils, de ervaring en kennis wordt onderling gedeeld met het doel om prachtige onderwaterfoto’s/films te maken.

Tijdens de bijeenkomsten worden thema’s behandeld. Zo is er een presentatie geweest over het nabewerken van foto’s in onder andere Adobe Photoshop en Lightroom, het nabewerken van video’s met Magix Video de Luxe, maar ook over op welke manier de beste macro foto’s vastgelegd kunnen worden.

Ons materiaal is onder andere te bewonderen in de etalage en de galerij van deze website. In de etalage staat een selectie van onze mooiste foto's in wissende volgorde. In de galerij wordt een uitgebreidere selectie van foto's en video's getoond, ingedeeld in categorieën en met achtergrondinformatie.

In het verleden heeft dit team ook mooie prestaties neergezet met het maken van een DVD getiteld “Nederlands zoet en zout water”, een Hydrofiel Verjaardagskalender en is er een DVD samengesteld getiteld “Het Veenmeer, de vier seizoenen”. Het gebruikte materiaal is gemaakt en nabewerkt door de leden zelf. De DVD is te bestellen voor maar €5,-, ook voor niet-leden is de DVD beschikbaar en kost dan slechts €10,- (excl. verzendkosten, afhalen is gratis).

Lijkt het je leuk om meer van onderwaterfotografie en/of onderwaterfilm te weten te komen of wil je als ervaren onderwaterfotograaf een bijdrage leveren, meld je dan aan voor het Foto- en Filmteam. Ook ideeën/suggesties voor de invulling van de avonden zijn welkom. Leden kunnen zich aanmelden via het contactformulier.

Er zijn contacten met Staatsbosbeheer Hart van Drenthe, Kop van Drenthe, Natuurmonumenten, ecologen van de stad Groningen, de beheerders van natuurbad Engelbert en Het Groninger Landschap. Via deze contacten combineren wij onze belangstelling voor de natuur onder water met onze hobby om te fotograferen en te filmen.

In het winterseizoen 2019 -2020 komen we voorlopig op de volgende data bij elkaar:

17 oktober 2019, 21 november 2019

De overige data worden vastgesteld als we meer duidelijkheid hebben over de nieuwe vaste locatie waar we terecht kunnen.

De agenda wordt vastgesteld op de eerste bijeenkomst. We zullen zeker een vaste plaats in de agenda inruimen voor het project Stadssnorkelen en voor het bekijken en beoordelen van elkaars foto's en video. Daarnaast hebben we de afspraak met Fivelfoto gemaakt dat zij een keer een verhaal komen vertellen over compositie.

De agenda voor de eerste avond:

  1. Terugkoppeling presentatie voor Fivelfoto
  2. Vaststellen agenda voor het seizoen 2019 - 2020
  3. Stadssnorkelen
  4. Bekijken van foto- en videomateriaal

De agenda voor de vervolgavonden wordt op de eerste bijeenkomst vast gesteld en zal op deze pagina bijgewerkt worden.

De eerste twee bijeenkomsten zijn bij Rijschool De Oosterpoort.