Zwembadtraining

Seizoen 2023 - 2024

Hydrofiel stimuleert naast de buitenduiken ook het onderhoud van de duikvaardigheden en de lichamelijke conditie. Daarom hebben we elke vrijdagavond van oktober tot en met april (met uitzondering van feestdagen etc.) beschikking over het zwembad Scharlakenhof in Haren. We hebben het grote bad van 21.15 uur tot 22.15 uur en we delen het bad dan met DuikenIn. De andere baden in dezelfde ruimte zijn niet door ons gehuurd en mogen dus niet gebruikt worden. Van het grote bad zijn 3 banen door ons gehuurd! Maak dus ook alleen gebruik van deze 3 banen!

We organiseren verschillende activiteiten en lessen. Je kunt hierbij denken aan persluchttrainingen met een bepaald thema zoals gebruik van het kompas. Ook dit Winterseizoen hebben we weer een gevarieerde training kunnen opzetten, dankzij de hulp van een aantal leden. Zo zijn er weer zwemtrainingen, persluchttrainingen op het gebied van trimmen in diverse moeilijkheidsgraden etc., een netten training en kan er geoefend worden met verschillende foto- en videocamera's onder het toeziend oog van ons eigen foto- en videoteam.

Het programma treft je aan in de agenda op de website van Hydrofiel. Je wordt tevens via de buitenduik app nog herinnerd aan een komende zwembad training.

Het zwembad is ook uitermate geschikt om nieuwe apparatuur te testen of bepaalde vinslagen en/of drijfvermogen te optimaliseren. Hiervoor zijn de vrije trainingsavonden dan ook zeer geschikt. Er is dan alleen toezicht. Deze persoon fungeert ook als aanspreekpunt. Gezellig bijkletsen met clubleden, al dan niet zwemmend, is ook een favoriete invulling van de zwembadavond.

Aan het einde van het trainingsseizoen organiseren wij de “Scuba Tune-Up” en een veiligheidstraining. Bij dit onderdeel toetsen we een deel van de theorie en praktijk van het duikbrevet. Op deze manier kun je weer vertrouwd het buitenwater in.

Tijdens de persluchttrainingen geldt dat gebruik van perslucht overeenkomstig de duikregels en met een brevet van bijvoorbeeld PADI, NOB, SSI, IDD of GUE hoort te gebeuren.
Voor een vrije training heb je minimaal nodig: een zwembroek of -pak en handdoek.
Tijdens de snorkeltraining heb je binnenvinnen, een masker en snorkel nodig.

Wanneer je nog geen eigen persluchtset hebt, kun je bij DuikenIn een leenset huren. Deze bestaat uit een automaat, fles en vest. Maar je betaalt alleen voor de lucht! Neem contact op met DuikenIN om te informeren over de beschikbaarheid (op=op).
– Breng de set zaterdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur gespoeld en in dezelfde staat terug.

We hebben enkele afspraken gemaakt die gelden voor het delen van het zwembad met DuikenIN en het zwembad Scharlakenhof.

  • We delen het zwembad met DuikenIn in overleg.
  • 3 banen zijn door ons gehuurd; ga dus niet het hele zwembad gebruiken!
  • Tijdens een Hydrofiel-training heeft een lid van Hydrofiel de leiding. Dit lid geeft de training aan de belangstellenden. Alle anderen mogen vrij zwemmen aan een zijkant van het zwembad.
  • Wanneer de situatie zich voordoet, kunnen wij de vrijdagavond gezamenlijk met DuikenIn vorm geven.
  • We proberen elkaar minstens een maand van te voren op de hoogte te stellen wanneer we een drukbezochte training verwachten.
  • Tot 21:10 mag je de zwembadruimte niet betreden. Omkleden en de duikset opbouwen is wel toegestaan.
  • Vanaf 21:00 mag je je set opbouwen in de hal voor het zwembad.
  • Vanaf 21:15 mag je het water in.
  • Om 22:15 moet iedereen het water verlaten.
  • Alleen het grote bad mag gebruikt worden.
Geen evenementen