Winteravondvertellingen

Gedurende de winterperiode organiseert Hydrofiel avonden waar sprekers iets vertellen over een interessant onderwerp welke gerelateerd is aan duiken en/of (onderwater)biologie. Duikarts Lourens Prins heeft bijvoorbeeld een update gegeven over het duikmedische gebied. De plannen voor de afsluitdijk en daarbij horende vraagstukken zijn aanbod gekomen en toegelicht door een iemand van de Waddenvereniging (later zijn deze plannen ook goedgekeurd voor uitvoering). Ook komt het voor dat marinebiologie studenten hun stage of afstudeerproject toelichten. Kortom gezellige avonden met interessante onderwerpen.

De avonden worden georganiseerd in de Kinderwerktuin Paddepoel, Coronastraat 1, 9742 EG te Groningen. De zaal is open om 19:45, de lezingen beginnen in 20:00 en duren normaal gesproken tot 22:00. Voor koffie, koek en frisdrank wordt gezorgd.

Ook niet leden van Hydrofiel kunnen deelnemen aan deze avonden. Kosten zijn €2,- per persoon, inclusief koffie, cake, frisdrank en zoutjes. Er kunnen maximaal 20 niet leden deelnemen aan deze avonden. Er wordt op volgorde van binnenkomst bepaald of er nog plaats is. Opgave per e-mail aan winteravond@hydrofielduiken.nl.

[su_spoiler title=”Het programma voor het winterseizoen 2016 – 2017:” icon=”plus-circle”]

27 oktober 2016

Albert Broekman, boswachter bij Staatsbosbeheer, vertelt het een en ander over de Kop van Drenthe en vertelt daarin specifiek het een en ander over het landgoed Mensinge.

Als vervolg op deze lezing kunnen we daarna een afspraak met hem maken om een zaterdag ochtend of middag met hen door het gebied te struinen. Hij kan dan laten zien waarover hij verteld heeft.

24 november 2016

We laten de presentatie zien die we vorig seizoen aan de vrijwilligers van Staatsbosbeheer hebben gegeven. De presentatie wordt aangevuld met materiaal van dit seizoen. We sluiten af met de video die RTV Drenthe heeft gemaakt van onze opruimduik in Ellertshaar. We hebben daarvoor heel en zelfs landelijke media aandacht gekregen.

12 januari 2017

Lourens Prins, duikerarts en lid van Hydrofiel, vertelt ons over de effecten van diverse ademgassen. Daarnaast brengt hij ons op de hoogte van de nieuwste inzichten op duik medisch gebied. Ook met vragen op dit gebied kan je op deze avond natuurlijk bij hem terecht.

9 februari 2017

Peter Paul Schollema van waterschap Hunze en Aa’s vertelt iets over de zoet-zout overgangen die in Oost Groningen gemaakt zijn.

16 maart 2017

4 leden van onze vereniging zijn samen met 6 mensen die regelmatig met elkaar duiken op de Noordzee met de Serenity 2 (de boot van Bas Kremer) begin september een weekje naar Scapa Flow geweest om daar te duiken op de wrakken van de Duitse Hochseeflotte en een aantal andere wrakken. Op deze avond nemen we jullie mee naar de diepe wateren van Scapa Flow. Ook laten we je iets van de Orkneys (waar Scapa Flow ligt) zien.

20 april 2017

David Kooistra vertelt over zijn werkzaamheden als parkmanager van het Mariene Park van Saba.

[/su_spoiler]