Winteravondvertellingen

Gedurende de winterperiode organiseert Hydrofiel avonden waar sprekers iets vertellen over een interessant onderwerp welke gerelateerd is aan duiken en/of (onderwater)biologie. Voor het winterseizoen 2022 - 2023 in weer een gevarieerd programma samengesteld, waarin onderwerpen over de natuur, reisonderwerpen en onderwerpen over juridische aspecten en veiligheid aan de orde komen..

We houden de presentatie in Rijschool De Oosterpoort. De zaal is open om 19:45, de lezingen beginnen in 20:00 en duren normaal gesproken tot uiterlijk 22.30. Voor koffie, koek en frisdrank wordt gezorgd.

Het programma staat in de agenda op deze website en ziet er als volgt uit:

6 oktober 2022, Duiken en juridische risico’s

Duiken vinden we allemaal geweldig, maar om verantwoord te duiken moeten we met een aantal zaken rekening houden. Ronald weidt ons in in de wereld van duiken en de juridische risico’s en de maatregelen die je kan nemen als individu en als vereniging.

3 november, Duikreis naar Oostenrijk

Eind mei, begin juni hebben 9 leden van Hydrofiel een duikreis gemaakt naar de meren van het Salzkammergut in Oostenrijk. We vertellen jullie hoe het daar in de meren is, hoe de omgeving eruit ziet, wat hoogte met duiken doet en… vooral, hoeveel plezier we daar hebben gehad.

8 december 2022, Zeegrasproject in de Waddenzee

Laura Govers, marien biologe van de RUG, vertelt over het succesvolle zeegrasproject in de Waddenzee.

12 januari 2023, Je leukste duik in 2022

Een avond van en voor leden. We vertellen elkaar wat in 2022 onze leukste duik was en waarom. Natuurlijk eventueel aangevuld door beeldmateriaal, maar een leuk verhaal is ook prima.

Op deze avond heb je ook de mogelijkheid om aan te geven wat je in het duikseizoen van 2023 graag op de kalender zou willen hebben. Welke reizen wil je graag; waar wil je graag een dagje duiken?

16 februari 2023, Duikreis naar Egypte

Een aantal leden van Hydrofiel is eind december naar Egypte gegaan om te duiken. Op deze avond vertellen ze wat ze allemaal hebben meegemaakt en hoe het duiken in het zuiden van Egypte was.

16 maart 2023, Murex Bangka Island Resort, Noord Sulawesi

David is in september 2 weken naar Banka Island voor de kust van Noord Sulawesi geweest. Hij vertelt over de reis en de duiken daar.

6 april 2023, Veiligheid en met welke set duik jij?

De laatste Winteravondvertelling vlak voor de opening van het zomer duikseizoen. We gaan in op hoe we veilig kunnen duiken. Er worden voorbeelden aangehaald uit de database van DOSA en uit het boek “Under Pressure” van Gareth Lock. Daarna vertellen verschillende leden over de configuratie waarmee ze duiken en waarom ze met deze configuratie duiken. En “gewoon” een doorsnee sportduiker tot een lid met een rebreather. Zaken als En 250 A normen komen ook aan de orde. Een avond om je te laten nadenken over wat je doet en waarom je het doet.

Aankomende Vertellingen