Winteravondvertellingen

Gedurende de winterperiode organiseert Hydrofiel avonden waar sprekers iets vertellen over een interessant onderwerp welke gerelateerd is aan duiken en/of (onderwater)biologie. Duikarts Lourens Prins heeft bijvoorbeeld een update gegeven over het duikmedische gebied. De plannen voor de afsluitdijk en daarbij horende vraagstukken zijn aanbod gekomen en toegelicht door een iemand van de Waddenvereniging (later zijn deze plannen ook goedgekeurd voor uitvoering). Ook komt het voor dat marinebiologie studenten hun stage of afstudeerproject toelichten. Kortom gezellige avonden met interessante onderwerpen.

De avonden worden georganiseerd in de Kinderwerktuin Paddepoel, Coronastraat 1, 9742 EG te Groningen. De zaal is open om 19:45, de lezingen beginnen in 20:00 en duren normaal gesproken tot 22:00. Voor koffie, koek en frisdrank wordt gezorgd.

Ook niet leden van Hydrofiel kunnen deelnemen aan deze avonden. Kosten zijn €2,- per persoon, inclusief koffie, cake, frisdrank en zoutjes. Er kunnen maximaal 20 niet leden deelnemen aan deze avonden. Er wordt op volgorde van binnenkomst bepaald of er nog plaats is. Opgave per e-mail aan winteravond@hydrofielduiken.nl.

Aankomende Vertellingen

jan
30
do
Winteravond vertelling: Duikongevallen en duikveiligheid. Wat kunnen we leren? @ Rijschool De Oosterpoort
jan 30 @ 20:00 – 22:30

David vertelt over de werkzaamheden van DOSA (Duikongevallen, Statistiek en Analyse); wat doet deze stichting. Welke ongevallen zijn er in de afgelopen jaren gebeurd en wat kunnen we ervan leren. Er wordt informatie gegeven, waarna er in kleine groepjes meerdere ongevallen behandeld worden: wat zou je kunnen doen om dit ongeval te voorkomen?

feb
20
do
Winteravondvertelling: de otter @ Rijschool De Oosterpoort
feb 20 @ 20:00 – 22:30

Hilco Jansma vertelt over zijn onderzoek naar de otter in Noord Nederland. Hij heeft uiteraard ook beelden daarvan.

mrt
19
do
Winteravondvertelling Filitheyo, Malediven @ Rijschool De Oosterpoort
mrt 19 @ 20:00 – 22:30

David vertelt over zijn reis naar Filitheyo op de Malediven. De reis, het resort, het snorkelen en het duiken komen aan de orde, uiteraard met beelden.

apr
9
do
Winteravond vertelling: grotduiken (datum nog onder voorbehoud)
apr 9 @ 20:00 – 22:30

Rolf vertelt over wat er allemaal bij komt kijken om te gaan grotduiken: uitrusting (zowel open als gesloten circuit), trainingen en uiteraard wat je dan allemaal ziet in een grot en wat het zo bijzonder maakt. Er worden beelden getoond van de grotduiken die Rolf gemaakt heeft.