Zeelandweekend 20 t/m 23 mei 2022

Het traditionele zeelandweekend. Dit jaar lekker vroeg in het jaar. Van vrijdag 20 tot en met 23 mei 2022. Voor ons voor het eerst met de duikvereniging Hydrofiel naar Zeeland naar de Witte Boulevard in Renesse. Tally en Gesiena zijn donderdag al vooruitgegaan en maken kwartier. Wij vertrekken met een zonnetje op tijd vanuit Groningen.

De weersvoorspelling geeft een sombere blik op de middag. Een deel van onze spullen en de meegenomen boodschappen kunnen we al droppen in het groepshuis. Goed idee van de commissie om iedereen een deel van de boodschappenlijst te geven. Dit geeft ruimte in de auto. Op naar de Nieuwe Kerkweg. Hier ontmoeten we meer verenigingsleden. De regenbui met harde windstoten trekt langzaam over. Toch maar gereedmaken voor een duikje in het Grevelingenmeer. De temperatuur is prima. Zo’n 17C. Als natpakduiker goed te doen. Eenmaal boven water is het zonnetje weer terug en heeft ons het hele weekend gezelschap gehouden. Omdat het eten – ieder voor zich – is wordt er door een groepje gegeten in Het Opstapje in Den Osse. Er eten een paar in ‘Effe Pauze’ ook wel het afstapje geheten deze avond. Anderen zitten in Zilt in Renesse. In de avond komt iedereen samen in het groepshuis van de Witte Boulevard. Iedereen zoekt een slaapplaats in een 2- of 3 persoonskamer. We zijn met 23 personen. De avond valt en het was nog lang onrustig.

Zaterdagochtend zijn de eersten al vroeg wakker en dekken de tafels en zetten koffie en thee voor het ontbijt. Al gauw worden diverse duikplannen en buddyparen gemaakt. Voor de nieuwelingen is het nog een beetje zoeken. Iedereen gaat, na het opruimen en afwassen zijn of haar weg. ’t Koepeltje, Dreischor Gemaal, Anna Jacobapolder. Al snel verschijnen de eerste verhalen in de app. School (dwerg)bolken, klepklokje, knuppelslakjes, roodbuik- en bochtige aasgarnaal, veel spons etc. Om 19uur zitten we klaar voor de Chinees. Voor iedereen wat en meer dan voldoende. Uitbuiken en voor sommigen weer klaarmaken voor een nachtduik. Het park af is geen probleem. De slagboom sluit tussen 23 uur en 7 uur.

Zondagmorgen opnieuw een goed verzorgd ontbijt. Velen pakken al in en maken nog een duikje in het zoute water van Zeeland en vertrekken in de middag weer richting huis, soms nog met een tussenstop voor een spoelduikje. Het weer is nog heerlijk en eten op een terrasje in Renesse laten we niet schieten.

Tijdens het weekend werd er door Mark cursus gegeven. Stoomduik specialty en diepe duik stonden er op het programma voor Fabian, Marianne, Coen en Eric. Helaas hebben ze het programma niet kunnen afronden. Waarschijnlijk komt er voor hen een ‘kleintje zeeland weekend’.

Maandagochtend. Wat een rust, we zijn nog met 6 personen. Na het ontbijt inpakken, afwassen, opruimen, afval wegbrengen, bedden afhalen en alles aanvegen. Samen gaat het lekker snel. Iedereen gaat volgepakt weer richting Noorden. Wij maken een spoelduik in de Toolenburgerplas en rijden in het laatste zonnetje terug naar Groningen.

Wat was het een fijn weerzien voor velen. Mooie duiken gemaakt. Bij gekletst, lekker gegeten. Bedankt zeelandcommissie voor het organiseren en verzorgen van het weekend. Het was fantastisch.

Een bericht

Geen commentaar mogelijk.