Duikreis: Marsa Nakari, Egypte, November 2022

Marsa Nakari, Egypte, November 2022

De Rode Zee is de dichtstbijzijnde koraalzee voor ons en het is er in het najaar zowel boven als onder water aangenaam warm. Onder water is het buitengewoon mooi om te duiken: het zicht is heel goed, koraal en grote vissen (dolfijnen).

Begin november gaan we richting de duiklocatie van Red Sea Diving Safari in het zuiden van de Egyptische Rode Zee. Daar bevind zich een hele mooie duiklocatie aan de rode zee, Marsa Nakari.

Het ligt op een uur rijden van  Marsa Alam richting het zuiden. Een klein, intiem resort met een prachtig huisrif. In de Romeinse tijd was er een kleine havenplaats aan de baai van Marsa Nakari, overblijfselen van deze oude nederzetting zijn nog zichtbaar op de heuvel welke over de baai en de lodge uitkijkt. Het nabije woestijngebergte zorgt voor een gematigd klimaat waardoor we in het voorjaar kunnen genieten van een aangename tempratuur.

Duiken

Op de eerste dag zijn er twee begeleide introductie duiken, daarna kun je onbeperkt duiken op het huisrif.  Prachtige koralen met kleine grotjes en spleten maakt elke duik weer tot een ontdekkingsreis. Een prachtig rif en zeer geschikt voor de nachtduiken.

Marsa Nakari bevindt zich recht tegenover het beroemde rif Shaab Samadai (Dolphin House)

Verder kan je dagtochten met de boot maken (optioneel) om ook andere riffen te bezoeken. In en rondom Nakari hebben we kans op dolfijnen, haaien, roggen, schildpadden maar ook naaktslakjes en nog veel meer!

Accommodatie:

In het Marsa Nakari Village kun je kiezen uit 4 verschillende soorten accommodaties: standaard tent, royal tent, hut en chalet.

De Tenten staan in het centrum van het tentenkamp en hebben elk een binnen afmeting van 3,5 x 3,5 meter. In de tent staan handgemaakte meubels, is verlichting en een stopcontact. Het is wel aan te raden om een zaklantaarn mee te nemen. Buiten de tent staat een bamboe zithoek vanwaar je uitzicht hebt op zee.

Tenten zijn beschikbaar met twee eenpersoonsbedden en delen een gemeenschappelijke badkamer.
De Royal Tent is het meest populaire accommodatietype. Ze zijn met een binnen afmeting van 5 x 5 meter ruimer dan de tenten en hebben meer voorzieningen. Bij een verblijf in een Royal Tent beschik je over een goed ingerichte tent met mini/koelkast, ventilator, zitzakken, tafel en buiten staat op slechts een paar meter van het strand een zithoek.

Royal Tenten zijn beschikbaar met een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden
en delen een gemeenschappelijke badkamer.

De Hutten zijn eenvoudige stenen kamers met een koepeldak en hebben een binnen afmeting van 3,5 x 3,5 meter. Ze liggen op de heuvel met uitzicht op de kustlijn en bieden een ononderbroken uitzicht op zee. Ze zijn voorzien van twee eenpersoonsbedden, een nachtkastje met een lamp, een kledingkast en een ventilator.

De (Royal) Tenten en Hutten delen een gemeenschappelijke badkamer. In een apart gebouw zijn douches en toiletten voor gezamenlijk gebruik. De douches hebben warm en koud water en alles wordt goed schoon gehouden. De toiletten legen in septic tanks. Om verstopping te voorkomen wordt verzocht toiletpapier in de afvalemmer te doen en niet door te spoelen. Handdoeken zijn beschikbaar en indien nodig (gratis) bij de receptie te halen. Strandhanddoeken kunnen ter plaatse worden gehuurd voor een vergoeding.

De Chalets hebben uitzicht op de spectaculaire bergen aan de ene kant en de Rode Zee aan de andere. Je kunt ze vergelijken met een standaard hotelkamer. Er zijn terrassen aan beide zijden met een adembenemend uitzicht en elke kamer heeft een onbelemmerd uitzicht op zee. De Chalets zijn 4 x 6 meter en beschikken over een tweepersoonsbed of een eenpersoonsbed en beschikken over een kledingkast, kaptafel en ventilator. De Chalets beschikken over een eigen badkamer en handdoeken voor het douchen. Strandhanddoeken zijn beschikbaar tegen een vergoeding.

De Deluxe Chalets zijn de meest luxe kamers van het tentenkamp. De Deluxe Chalets zijn gelijk aan de Chalets maar hebben beschikken daarbij ook over airconditioning, een digitale kluis, mini-koelkast, waterkoker, koffie & thee faciliteiten.

Alle accommodaties zijn voorzien van lakens, een deken (niet nodig in de zomermaanden) en een kussen. Handdoeken voor het douchen en voor het strand, shampoo, doucheschuim, tandpasta en dergelijke dienen door de gasten zelf meegenomen te worden.

Periode
  • Een week arrangement van 8 november tot en 15 november

Vliegen

Vluchtgegevens

Onder voorbehoud van wijziging

TUI

08-11-2022 Vluchtnr: OR Vertrek Amsterdam: 08:20 Aankomst Marsa Alam: 14:45
15-11-2022 Vluchtnr: OR Vertrek Marsa Alam: 15:20 Aankomst Amsterdam: 22:05

Bagagevrijdom TUIFly


Bij TUIfly gelden de onderstaande bagagekosten.
Europese- en Middellandse Zee bestemmingen
Ruimbagage Economy / Comfort Class
20 kg ruimbagage: € 22,- p.p. per enkele reis
25 kg ruimbagage: € 27,- p.p. per enkele reis

Het door jou gewenste gewicht aan ruimbagage kun je direct bij boeking reserveren.
Door beperkingen in het systeem bij TUI is er momenteel alleen 20 kilo of 25 kilo te boeken. Extra ruimbagage kan op de luchthaven worden bijgeboekt en betaald.

De afmetingen van een gewone koffer zijn maximaal 158 centimeter (L+B+H)
Eén stuk ruimbagage mag maximaal 32 kilo wegen. Indien u meer dan 32 kilo ruimbagage heeft geboekt dient u dit over meerdere koffers te verdelen.

Handbagage:
Je mag 1 stuk handbagage van 55x40x25 centimeter en max. 10 kg meenemen.
Neem je daarnaast bijvoorbeeld ook een laptop of kleine handtas mee, zorg er dan voor dat ze bij de rest van de handbagage ingepakt kunnen worden.

Algemene voorwaarden voor handbagage
Je checkt voorafgaand aan je vlucht je ruimbagage in bij de incheckbalie. TUIFly controleert dan gelijk je handbagage en bevestigen daar een label aan. Hierdoor weten de medewerkers aan de gate en in het vliegtuig dat je handbagage al is goedgekeurd.

Kosten arrangement & vlucht
Reissom per persoon bij verblijf in een 1-persoons hut € 1.233,10
Reissom per persoon bij verblijf in een 2-persoons deluxe chalet € 1.275,10
Reissom per persoon bij verblijf in een 1-persoons deluxe chalet € 1.394,10

Helaas kunnen wij deze vliegtickets niet in optie zetten en is er plaats- en prijsgarantie bij het definitief boeken van de vliegtickets. De vluchtprijzen zijn momenteel erg onderhevig aan prijsveranderingen en bij boeking van de reis controleren wij de beschikbare plaatsen en tarieven nogmaals. Eventuele vluchttoeslagen moeten we doorberekenen. Natuurlijk informeren we je hierover voordat we een boeking definitief maken. Deze duikreis word georganiseerd via duikreisbureau Dive and Travel.

Opgave & informatie

Wil je met ons mee en wil je een plek reserveren of heb je vragen stuur dan een mail naar Gesiena of Jose duikreizen@hydrofielduiken.nl.

Exclusief in het duikpakket:
- Duiken en vervoer naar de duikstekken in Zone B en C. Dit kan alleen ter plaatse geboekt worden.
- Marine Park Fee USD 3 per dag.
- Nitrox: € 2,- per tank, lokaal bij te boeken en te betalen.
- 15 liter tank: € 3,- per duik. In verband met de bepekte beschikbaarheid vooraf reserveren. Lokaal te betalen.
- Decokamer € 7,- per persoon, lokaal te voldoen.
- Materiaalhuur: volledige set voor 5 dagen € 140,- excl. duikcomputer of € 165,- incl. duikcomputer.
- Opleidingen zijn exclusief € 44,- voor het boek en € 33,- examenkosten.

Exclusief in de reissom:
- Huur duikuitrusting
- Alcoholische dranken.
- Verplichte bijdrage deco kamer € 7,- per persoon per verblijf
- Visum Egypte USD 25 p.p. (lokaal bij aankomst te voldoen, in Euro's of USD).
- Tijdens de duikdagen dien je je duikbrevet (pasje of digitaal) bij je te hebben. Controles kunnen uitgevoerd
worden door de autoriteiten.
- Eventueel af te sluiten reis-, duik- en/of annuleringsverzekering

Voor meer achtergrondinformatie kun je het reisverslag van Gesiena lezen over haar verblijf in Marsa Nakari in 2017