Oostenrijk: Hoge pieken diepe meren

Afgelopen maandag 30 mei vertrokken er 4 auto’s met 7 duikers richting het altijd zonnige Oostenrijk. De verkenners David en Arjan waren al een dagje eerder vertrokken om het e.e.a. goed te verkennen. Na een ritje van ongeveer 10 uur kwamen we aan bij de twee vooraf gereserveerde pensions in het plaatsje Weyregg aan de Attersee en kon er gelijk genoten worden van het mooie weer en een kleine versnapering.

‘s avonds werden we bij het restaurant  "Sonne" verwelkomd door David en Arjan, en onder het genot van een Wiener schnitzel en een glas Weizen zijn de plannen voor de rest van de week verder vormgegeven.

Dinsdag was de eerste duikdag, broodjes mee van de supermarkt en op weg naar de Attersee. Vanaf de parkeerplaats was het ongeveer 7 of 8 meter lopen naar de instap, dit was een stevige RVS trap. Later bleek dat er meer dan 30 van deze duikstekken, alleen al bij de Attersee, te zijn en allen voorzien van een goede makkelijk te bereiken instap, informatie bord en het belangrijkste misschien wel, helder water met goed zicht!

Voor de woensdag stond het meer met misschien wel het mooiste uitzicht op het programma de "Gosausee". De weg ernaar toe was echt adembenemend, voor sommigen was dit ook letterlijk want het was wel op hoogte. Volgens de informatie zou de instap 200 meter van de parkeerplaats zijn, dit viel wat tegen want het was eerder 500 meter stijl omhoog en stijl naar beneden. Onder het genot van een kopje koffie hebben we besloten om toch een andere duikplek te nemen voor de middag- en ochtendduik.

Donderdag stond de Ebersee op het programma, deze plek is prachtig van schoonheid boven en onderwater. Ondanks dat de temperatuur onderwater terugliep naar 6-7 graden was het toch wel een minuut of 50 vol te houden. Naast veel baars en forel waren er ook hier en daar een snoek en kokkerjuffers te bewonderen. Wat hier ook mooi is te zien is hoe een lawine ook onderwater nog zichtbare sporen achterlaat.

Voor vrijdag stond er onder andere een duik bij de Traunsee op het programma. Gelukkig was er geen risico genomen met het vullen want de duikschool aldaar was al een tijdje dicht. Het zicht was hier erg wisselend met de diepte en plaatelijk variërend van 10+ tot 2 meter, het mooie van deze duikplek is dat er 4 kleinere wrakjes liggen, waaronder een zeilbuit met volledige tuigage en mast. Dit was alweer de laatste van de duiken die we hebben gemaakt.

Het duiken rond de Attersee is bij de duikschool en duikwinkel "Underpressure" in Weyregg perfect geregeld. Alles is ingericht om makkelijk en goed te duiken. Er is een 24 uurs reparatieservice voor droogpakken (neckseal was lek en in 24 uur weer gerepareerd). Ze hebben droogpakken van het merk Avatar te huur (ook in bijzondere maten, ze zitten erg fijn) Verder geven ze een goed en volledig advies m.b.t. de duikplekken.

Als laatste nog een groot woord van dank voor Arjan en David, die alles tot in de puntjes hebben verzorgd.

2 berichten

Geen commentaar mogelijk.