Toch ook Sepia weekend

Parallel aan het door de club georganiseerde Sepia weekeind waren wij ook aanwezig in Zeeland. Wij, in dit geval Julia en ik, wilden graag samen onze eerste sepia's zien, dit jaar en we hadden per ongeluk in hetzelfde weekeind dus ook iets geboekt in Den Osse. Ons lange weekeind begon vrijdagavond, waarbij ik een duik ben gaan doen bij Dreischor. Daarna heb ik samen met Julia vooral de laagwater kenteringen gepakt bij de Zeelandbrug, en waar mogelijk de duiken gecombineerd met Janwillem en Tally.

Het zicht bij de Zeelandbrug was enorm opgeknapt, vergeleken met 3 weken eerder. Nu was er toch ruim 2-3 meter zicht vergeleken bij 20 - 50 cm vanwege de algenbloei 3 weken eerder.

3 weken eerder was het zicht alleen boven water prima.

De sepia's lieten zich dit jaar goed vinden. We zijn zaterdag en zondag op zoek geweest, en hebben uiteraard wel wat gevonden. Bij laagwater zat het eerste paartje bij 7,5 meter diepte links van de pijler, gevolgd door een ander paartje. Er zou nog dieper, bij 11 meter ook een paartje zitten, maar die hebben we niet meer kunnen vinden. Wel kwam ons nog een vrij zwemmende sepia tegemoet. Helaas was het water nog wel erg stoffig, waardoor de foto's niet echt top geworden zijn.

 

Op maandag zijn we vervolgens ook nog weer naar de Zeelandbrug geweest. Het schitterende weer van het weekend was wat minder mooi geworden en er dreigde wat onweer te komen. Na onze laatste duik van die avond hebben we heerlijk onder de brug een mooi schouwspel van onweer en zonsondergang aan de andere kant gekeken.