Snertduik 2022

Op zondag 17 april hebben we in de zon het komende duikseizoen geopend. Dit is ook wel beter bekend als de snertduik. Ook deze keer waren we te gast bij het Natuurbad en camping Engelberterplas. De ontvangst van Patrick en Tanja was heel hartelijk en fijn. Waarvoor dank. We konden met auto naar de locatie om onze spullen uit te laden. Daarna de auto buiten het park parkeren. Hierdoor hadden we alle ruimte voor ons zelf en de andere gasten. Terwijl wij druk bezig waren met het opbouwen van onze setjes, werden er veel kinderen ontvangen voor het versieren van de eieren. Het was ten slotte eerste paasdag. Hierdoor ontstond een gezellige drukte.

Niet iedereen ging het water in. Diegene die wel ging duiken werd door Arjan ingedeeld in paren. Elk paar kreeg zijn eigen instap. Ik heb samen met Marianne gedoken. Zij durfde het aan om in een natpak te water te gaan. Hulde!

We hebben een leuke duik gemaakt van een half uur. Toen uit voorzorg het water verlaten om niet te koud te worden. Tijdens de duik alleen een wrak kunnen ontdekken (speelgoed bootje). Jammer dat er geen instructeur bij aanwezig was, anders hadden we deze specialty ook af kunnen vinken 😉

Na de duik stond intussen de snert klaar (plus andere lekkere hapjes). Lourens en Annemieke hartelijk dank voor deze traditie. Als dank heeft de buitencommissie een boeket bloemen gegeven.

Al met al een fantastische dag en een goed begin van het buitenduik seizoen.

Een bericht

Geen commentaar mogelijk.