Buitenduiken / Duikrooster 2022

Zoals jullie weten worden de “gewone duiken” via een oproep in de Buitenduik App georganiseerd. Iedereen kan een oproep doen om ergens heen te gaan en anderen uitnodigen om mee te gaan. Niets staat je in de weg om zelf actie te nemen en via de buitenduik app zelf een oproep te plaatsen om ergens te gaan duiken. Ook nieuwe en minder ervaren leden roepen we op om vooral oproepen te plaatsen. Meestal zijn er wel andere leden enthousiast genoeg om met je mee te willen. Wil je ergens in oefenen: geef het dan gewoon aan; dan houden we daar rekening mee.

Eens per maand organiseren we als vereniging duiken die wat verder weg zijn en dus een hele dag kosten. De Buitenduikencommissie heeft dit jaar, mede met hulp van een aantal leden die suggesties hebben gedaan, weer een mooi rooster in elkaar gedraaid voor wat verderweg gelegen duikstekken. Voor al deze duiken geldt dat je je vooraf moet opgeven. Dat kan via de website (Activiteiten/Buitenduiken).

Jaarlijks wordt door DuikenIN in de herftvakantie een duikreis georganiseerd naar Kroatie (Selce). Hierover wordt t.z.t. een aankondiging/uitnodiging gestuurd aan alle leden van Hydrofiel.

De Serenity (Bas Kremer) organiseert regelmatig een wrakduikreis naar interessante duiklocaties buiten Nederland. Dit keer staat Turkije op het programma. Kijk in de agenda voor meer informatie.


Het programma (rooster) voor 2022 ziet er als volgt uit:

17 april: Snertduik in het Natuurbad Engelbert. We starten om 10:00 uur. In verband met de catering, die Annemieke weer verzorgt, is opgave wel handig. Ook leden die niet willen duiken, maar wel willen genieten van de culinaire verrassingen van Annemieke zijn uiteraard welkom. Annemiek wil graag weten of je van plan bent te komen zodat ze weet hoeveel snert te moet maken.

15 mei: duik in Het Twiske bij Oostzaan en de Blijkpolderplas. We vullen na de eerste duik de flessen in Oostzaan bij Down Under. Het Twiske heeft een mooi parcours met lijnen naar diverse objecten. Het is een visrijke plas. Het kan in het weekend wel druk zijn. De Blijkpolderplas ligt bij Nederhorst den Berg. Vaak een heldere plas met veel leven .

20 tot 22 mei: Zeelandweekend Hydrofiel met overnachting bij De Witte Boulevard in Renesse. Een mooie gelegenheid om weer in het mooie zoute water van Nederland te duiken. Zie voor info de mail die hierover rondgestuurd is.

30 mei tot 5 juni: weekje duiken in Oostenrijk. Onze uitgangsbasis is Weyregg am Attersee, in het Salzkammergut. Dit gebied heeft veel meren in de omgeving van de wat “normalere” meren tot echte bergmeren. Opgave hiervoor is al geweest. Mochten er deelnemers uitvallen, dan kan je op de reservelijst.

19 juni: duik in de Kraaijenbergse Plassen en Slijk-Ewijk. De Kraaijenbergse Plassen kennen we niet en dit is een mooie kans om eens te kijken hoe het hier is. Slijk-Ewijk: een plas met geweldig zicht, wat blauwachtig bijna tropisch water (op de temperatuur na) en veel leven. Let Op: voor deze duik zijn geen vulmogelijkheden in de buurt. Dus zorg voor een tweede fles (te regelen via DuikenIn). WE ZOEKEN VOOR DEZE DAG NOG EEN DUIKLEIDER!

17 juli: duik in de Tijningen bij Zaltbommel en De Beldert bij Zoelen. De Tijningen staat bekend om zijn mooie wanden met veel historisch materiaal en veel vis. Het water is over het algemeen helder. De Beldert, waar we de tweede duik maken, is een plas waar onder anderen een cockpit van een Boeing in ligt. Er zijn steuren in het meer en langs de kant treft je veel vis aan. We vullen bij De Beldert.

5 en 6 augustus: we gaan een vrijdag en zaterdag op pad met overnachting. We duiken eerst in de Boschmolenplas in Limburg. We maken hier 2 duiken. De plas is bekend vanwege zijn heldere water. We kunnen ter plekke vullen. Daarna overnachten we ergens onderweg (wordt voor je georganiseerd). De volgende dag maken we 2 duiken in het Zilvermeer in België. De plas heeft een mooi onderwaterparcours. Ook hier kan je ter plekke vullen.

27 augustus: Speicherbecken Duitsland. We maken hier 2 duiken en kunnen vlakbij het Speicherbecken vullen. De plas staat bekend om zijn vele palingen. 40 palingen op 1 duik is geen uitzondering. Meestal eten we na afloop in Gasthof Deichkrone aan het water.

25 september: 2 bootduiken in Vinkeveen. We duiken bij duikcentrum Airdiving. Kosten zijn 25 euro voor 2 duiken, één maal je fles vullen, de dagvergunning voor Vinkeveen en koffie/thee zoveel je wilt. Vanwege de beperkte parkeerruimte is carpoolen wel handig. We hebben plaats voor 12 deelnemers en kunnen uitbreiden naar 18 als dat nodig is. Geef via de website aan dat je mee wilt. Als het aantal aanmeldingen hoger is dan 18, wordt er een reservelijst gehanteerd. Als je je opgeeft, zit je vast aan de betaling!

2 oktober: dagje Hemmoor. We maken hier 2 duiken in helder, koud en diep water. Je bent verplicht te duiken met een fles met 2 kranen en 2 gescheiden automaten met een eerste en tweede trap! Vullen kunnen we ter plaatse. Hemmoor is ook geschikt voor minder ervaren duikers, maar je bent dus wel verplicht een dubbele automaat te hebben.

9 oktober: onder voorbehoud. Knakworstduik. Afsluiting van het duikseizoen voor degenen die niet het hele jaar duiken. We zorgen weer voor een hapje en een drankje aan de waterkant. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

8 tm 15 oktober: weekje wrakduiken langs de kust van Gallipoli in Turkije. Hier liggen veel wrakken uit WO-I. Erg interessant voor de duikers die van weinig bedoken wrakken houden. Dit wordt georganiseerd door Serenity Diving. (Meer informatie lees je hier).

16 tot 22 oktober: weekje Kroatië. Dit wordt georganiseerd door DuikenIN Groningen. We duiken in de nog aangenomen temperaturen van de Adriatische zee. Zeer ontspannen week waarin alles kan, maar niets moet (Opgave kan via de website van DuikenIN Groningen).

8 tot 15 november: Nakari, Egypte. Er zijn op dit moment 10 deelnemers waarvoor accommodatie in optie is genomen. Zodra TUI vliegtijden en prijzen bekend maakt informeren we de deelnemers en gaan we vastleggen. Wil je nog aanhaken? Meld je dan aan via de website.


De duikreizen naar Egypte, Turkije en Kroatië worden niet georganiseerd door de Buitenduikcommissie.

Voor de meeste duikstekken moet parkeergeld of een dagentree betaald worden. Houd daar rekening mee. Carpoolen is dan ook wel handig. We vermelden voorafgaande aan de dag hoe laat we waar vandaan vertrekken.

We zorgen ervoor dat iedereen, ervaren of onervaren, een leuke dag heeft en houden bij de indeling van de buddyteams rekening met de ervaring van duikers. Van leden wordt verwacht dat ze op deze georganiseerde duiken rekening houden met elkaar en zich dus ook openstellen voor minder ervaren duikers. Maar: we zijn bij Hydrofiel eigenlijk niet anders gewend!

Op Hemmoor na zijn alle duiken geschikt voor minder ervaren duikers. Er wordt voor gezorgd dat een minder ervaren duiker gekoppeld wordt aan een meer ervaren duiker.

Bij dagtrips wordt geprobeerd een vulstation in de buurt te vinden, waardoor we na de eerste duik kunnen vullen. Als dat niet mogelijk is, laten we op tijd weten dat je een tweede fles mee moet nemen (te regelen bij DuikenIN Groningen).

Bij de verenigingsduiken zijn altijd een zuurstofkoffer en een EHBO koffer aanwezig. Bij de duiken via de app groep is dat niet het geval.

Aanmelden:  Voor alle bovenstaande "Buitenduiken" vragen we je vooraf aan te melden via de website zodat we een indruk krijgen van de belangstelling. Voor de bootduiken in Vinkeveen moet dat voor 12 september in verband met de reservering en het beperkt aantal plaatsen. Voor alle andere "gewone" verenigingsduiken kan je een Whatsapp oproep doen op de buitenduik-app.

Alle bovenstaande data staan uiteraard ook in de agenda van deze website. Door in de agenda rechtsonder te klikken op ""aboneer" worden de alle data overgenomen in je eigen agenda (wel zo makkelijk). Veel duikplezier het komende seizoen!

Een bericht

Geen commentaar mogelijk.