Duik in Meerstad

Als foto- en videoteam hebben we afgesproken in de zomer een aantal ondiepe duiken of snorkeltochten te maken in water met veel waterplanten en onderwater leven. Half half opnamen (deels boven en deels onder water) is dan een van de uitdagingen qua belichting en compositie.

Op 22 september nodigde Bas ons uit om bij hem in Meerstad te komen duiken. Arne, Maurice en ik (vanwege verkoudheid helaas niet kunnen duiken) kwamen rond 18.30 uur bij Bas aan. Bas woont in een van de watervilla's in Meerstad. Vanaf zijn terras kan je zo het water in.

Omgekleed bij de auto en vervolgens in vol duikornaat door de woonkamer naar het terras. De vrouw van Bas vond het allemaal heel normaal.

Daarna gingen Bas, Arne en Maurice, voorzien van camera, het water in. Na een uurtje kwamen ze er weer uit. Gemiddelde diepte: tussen de 1,5 en 2 meter. Helder water en ook visrijk. Er worden regelmatig IJsvogels gesignaleerd e die komen alleen maar als er ook vis te halen valt. Net als in Blauwe Stad zijn de waterplanten massaal (misschien wel te massaal) aanwezig.

Het was een leuke duik die eens afweek van het gewone duiken. We kregen een prachtige zonsondergang te zien en er was nauwelijks wind.

David Wassing