Buitenduiken / Duikrooster 2021

Net als 2020 wordt 2021 een bijzonder jaar.

We hopen natuurlijk  en verwachten dat we in juni weer wat meer mogen en plannen daarom een aantal verenigingsduiken vanaf juni dit jaar.

Maar niets staat je in de weg om zelf actie te nemen en via de buitenduik app zelf een oproep te plaatsen om ergens te gaan duiken. Neem dan wel de regels in acht: voor nu geldt: maximaal 4 duikers. Ook nieuwe en minder ervaren leden roepen we op om vooral oproepen te plaatsen. Meestal zijn er wel andere leden enthousiast genoeg om met je mee te willen. Wil je ergens in oefenen: geef het dan gewoon aan; dan houden we daar rekening mee.

Net als voorgaande jaren gebruiken we dus de buitenduik app, waarmee iedereen oproepen kan plaatsen om ergens te gaan duiken. Daarnaast proberen we eens per maand een trip te organiseren als vereniging. Dat kan ook wat verder weg zijn, waardoor het dus een dagtrip wordt met 2 duiken.

 

Het programma  ziet er als volgt uit:

6 juni: verenigingsduik voor nieuwe en minder ervaren duikers. De duikstek, die in de buurt zal zijn,  wordt kort daarvoor bekend gemaakt en hangt af van zicht en andere omstandigheden.

18 – 20 juni: bootduiken in Zeeland op de Panda.

11 juli: dagtrip naar een nader te bepalen duikstek (of 2 duikstekken). We laten van zicht en andere omstandigheden afhangen waar we heen gaan. Mogelijkheden: Gat van Roelofs bij Zutphen, Bussloo (bij Apeldoorn), De Beldert (bij Zoelen), Slijk Ewijk ( ten zuiden van Arnhem) etc. Deelnemers nemen zelf eten en drinken mee. Als het weer mogelijk is kunnen we aan het einde van de dag ergens gezamenlijk eten.

8 augustus: dagtrip naar een nader te bepalen duikstek (of 2 duikstekken). We laten van zicht en andere omstandigheden afhangen waar we heen gaan. Mogelijkheden: Haarlemmermeerse Bos, Toolenburgerplas, Spiegelpolder[plas, Blijkpolderplas etc.

29 augustus: voor de ervaren leden een dagje naar Hemmoor. Let op: het duiken met een fles met 2 kranen en 2 volledige automaten (eerste en tweede trap) is hier verplicht. Het is echter NIET verplicht een diepe duik te maken. Het water is helder met zeer goed zicht en er zwemmen vrijwel altijd forellen rond.

12 september: Bootduiken in Vinkeveen. Dit is een dagtocht waarbij we 2 bootduiken maken op de Vinkeveense plassen. We nemen zelf eten mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Er kunnen maximaal 12 duikers mee, dus wees er snel bij om je aan te melden.

3 oktober: knakworstduik: afsluiten van het buitenduikseizoen in een plas in de buurt. Er wordt gezorgd voor broodjes met knakworst en warm drinken.

Week 41: wrakduiken in Kroatië (georganiseerd door Serenity Diving)

Week 42: kant- en bootduiken in Kroatië (georganiseerd door DuikenIN Groningen)

Op Hemmoor na zijn alle duiken geschikt voor minder ervaren duikers. Er wordt voor gezorgd dat een minder ervaren duiker gekoppeld wordt aan een meer ervaren duiker.

Bij dagtrips wordt geprobeerd een vulstation in de buurt te vinden, waardoor we na de eerste duik kunnen vullen. Als dat niet mogelijk is, laten we op tijd weten dat je een tweede fles mee moet nemen (te regelen bij DuikenIN Groningen).

Bij de verenigingsduiken zijn altijd een zuurstofkoffer en een EHBO koffer aanwezig. Bij de duiken via de app groep is dat niet het geval.

Aanmelden:  alleen voor de bootduiken in Vinkeveen op 12 september moet je je aanmelden via de website, in in verband met het beperkt aantal plaatsen. Voor alle andere verenigingsduiken wordt een oproep op de buitenduik app gedaan.

Alle bovenstaande data staan uiteraard ook in de agenda van deze website. Door rechtsonder te klikken op ""aboneer" worden de alle data overgenomen in je eigen agenda.