Zwembadtraining door FF-team, oefenen met diverse camera’s voor alle Hydrofielers

Zwembadtraining FF-team, oefenen met diverse camera’s ---

--- DE mogelijkheid voor leden die (nog) niet in het bezit zijn van een camera!

 

Gisteravond 24 november 2017 werd de zwembadtraining georganiseerd door het FF-team (foto- en filmteam).

Na een lekker bakje koffie/thee met cake tijdens de algemene ledenvergadering, was het tijd voor spelen onder water.

De FF-team leden hadden diverse materialen bij zich van uitgebreide wat duurdere video- en fotocamera’s tot kleine en goedkopere compacte camera’s. Kortom voor ieder wat wils.

Het is dus zeker niet nodig om alleen maar dure apparatuur te hebben om mooie foto’s te maken!

We hadden wat afmeldingen, vrijdag blijft voor veel mensen helaas een druk bezette avond, maar daardoor kwam we allemaal fijn aan onze trekken. Liesbeth, Paula en Gesiena hebben zich goed uitgeleefd en zowel video- als fotocamera’s in het goedkopere als duurdere segment uitgeprobeerd. En het resultaat mag er zijn!

Paula haar zoon Thomas, is sinds kort de gelukkige eigenaar van een action cam en ging ook flink aan de slag. Met hulp van een aantal FF-teamleden en uitleg van Willem over drijf (of was het zink?) vermogen, lukte het hem goed onderwater te blijven en mooie beelden te maken. Ja, ja een duikende fotograaf in spé! Uit betrouwbare bron hoorde ik dat hij binnenkort een introduik gaat doen!

David bleef ter assistentie aan de kant en Janwillem en ik konden zelf ook nog aan de slag met de oefening fotograferen/filmen van een ‘onderwerp met een model’.

Ik heb geprobeerd een vis (echt waar!) te belichten met de flits en een model (duiker of snorkellaar) op de achtergrond zonder flits te fotograferen. Nou, dat moet ik nog wat oefenen.

Belichting en scherp stellen van de vis gaat goed, maar model is te vaag of vol met stof van mijn flits :-(. Gelukkig gaat Jörgen ons tijdens één van de volgende FF-team bijeenkomsten, wat meer theorie bijbrengen en zelf kan ik over een paar weekjes in Zeeland op mijn buddies oefenen ;-).

Daarna, natuurlijk nog even nagepraat en samen wat gedronken in de Vensterschool.

Kortom, een geslaagde avond.

Heb jij ook zin om te fotograferen of te filmen onderwater, kom eens een keer vrijblijvend kijken op onze FF-team bijeenkomsten. Je hoeft geen ervaring te hebben. Het niveau van het FF-team loopt uiteen van (bijna) beginner tot (bijna) expert. Dus leuk om dingen van elkaar te leren!!!

PS: op deze website vind je meer info over het FF-team. Kijk rustig even rond. Niet Hydrofiel leden hebben beperkte inzage. Mocht je ook als niet Hydrofiel lid meer info willen, neem dan gerust contact op via de website.

Bijgaande foto's zijn gemaakt met Olympus OMD-EM5MII