Knakworstduik 2017

Op 15 oktober 2017 stond de jaarlijkse knakworstduik weer op het programma. Wie had nou kunnen vermoeden dat het nagenoeg de warmste dag zou worden, ooit gemeten op 15 oktober. Maar liefst 22 graden! Ik heb ook gelijk besloten in een shorty (korte broek) te gaan. De opkomst was best aardig. Of dit nu met het weer te maken had is niet echt duidelijk geworden. Meer dan 10 mensen (genderneutraal) waren afgekomen op de geur van knakworst. Gelukkig was de opkomst niet te groot zodat er voor iedereen voldoende knakworsten, warme chocolademelk en zelf gebakken taart was.

Annemiek en Lourens hadden weer eens flink hun best gedaan. De tafel was rijkelijk gedekt. Fantastisch dat ze toch iedere keer (zowel bij de snertduik als de knakworstduik) pararaat staan met hun mobiele keuken. Iedereen weet dat ook zeer te waarderen.

Maar goed, we kwamen natuurlijk (op een enkeling na) niet alleen voor de knakworsten maar ook om een duikje te maken in het Veenmeer. Het zicht onder water was helaas niet echt fantastisch, dus reden temeer om de duik niet te lang te maken. Na net iets meer dan een half uurtje stonden de meeste duikers weer aan de kant voor het beloofde broodje knakworst. David nam zelfs niet eens de moeite om zijn duikset netjes af te doen voordat hij een broodje knakworst naar binnen werkte.

Het was een feest van herkenning langs de waterkant. Enkele ex Hydrofielers en oud leden Jos en Peter waren ook komen kijken wat er allemaal te doen was. Iedereen ging na ruim twee uur bijkletsen vol en voldaan weer naar huis. We hebben genoten!