Kaderdag 16 Januari – klimmen en brainstormen

Zoals in veel verenigingen heeft ook Hydrofiel alleen maar bestaansrecht indien er voldoende vrijwilligers zijn. En gelukkig die zijn er!

Om deze kaderleden oftewel vrijwilligers te bedanken wordt al een aantal jaren zo nu en dag een kaderdag georganiseerd. Zo zijn we al twee keer in Den Helder bij de marine geweest, hebben we een kijkje achter de schermen bij het onderwater aquarium in Burgers Zoo mogen nemen en op de Texel de Ecomare bezocht.

Niet alle vrijwilligers konden de 16e helaas, maar met een man of 15 waren we toch aardig compleet.

Het programma was gevarieerd en georganiseerd door Anne Beaulieu, en ja ook zij is een vrijwilligster. We waren uitgenodigd in de Kardinge om eens niet de diepte, maar de hoogte in te gaan.

Om het ook nog een efficiënte dag te maken had Anne een quiz bedacht, waar natuurlijk ook winnaars uit kwamen(weet niet meer precies wie), als inleiding tot een brainstormsessie.

We willen graag meer leden actief laten deelnemen aan de georganiseerde activiteiten en nieuwe leden zijn ook meer dan welkom! Onder genot van een kop koffie of thee ging iedereen enthousiast aan de slag en de ideeën vlogen over de tafel. Anne gaat alles verzamelen tot een plan, waar we dan mee aan de slag kunnen. Goed geregeld dus.

Vervolgens kwam eigenlijk pas het echte werk, op naar het Klimcentrum Bjoeks bij de Kardinge.

De leeftijd in ons team varieert van jong tot oud en van fit tot krakkemikkig (dit is overigens niet leeftijdsgebonden), dus we hadden hoogvliegers en laagvliegers. Maar dat maakte allemaal niet uit. Eerst uitleg van de medewerkers van Bjoeks, vervolgens onze elegante veiligheidsbroekjes aan en hup klimmen maar. Erg leuk, alhoewel ik bij de laagvliegers hoorde... De meeste Hydrofielers klommen tot aan het plafond zonder blikken of blozen. Aan het eind van ons klimfestijn mochten we nog van 2 verdiepingen hoog aan een touw springen, waarna je al zwaaiend door de lucht naar beneden werd gelanceerd. Heerlijk, dat was 'easy going' en ook nog eens een gave beleving!

Nadien nog wat drinken met elkaar en iedereen glibberde in de sneeuw weer naar huis.

Het was een geslaagde dag en weet je, wil jij ook eens mee met een Kaderdag? Spreek andere vrijwilligers aan dat je ook wel iets voor de vereniging wil doen, bedenk wat bij je past en help mee! En natuurlijk zijn nieuwe ideeën vooral helemaal welkom!!!

T. Norder