Hydrofiel knakworstduik

Op 3 oktober was het weer zover, onze traditionele knakworstduik ter afsluiting van het duikseizoen. Ondanks de stromende regen toch een man/vrouw of vierentwintig al om 10 uur 's ochtends aanwezig. Dit jaar waren we te gast bij het Natuurbad en de camping Engelberterplas in - je raadt het al - Engelbert.
David kon er helaas niet bij zijn, maar Arjan had de militaire instructies van David overgenomen. Bij de ingang gingen we per auto met 2 duiksets naar binnen en toen iedereen aanwezig was, werden we per tweetallen ingedeeld en wel op volgorde van de rij: 1,2; 1,2; etc. Vervolgens werden we per tweetal richting een instap gestuurd en tegenspreken had geen zin ;-). Maar het werkte goed. Het zicht onderwater was erg slecht en door deze indeling zwommen we niet ook nog eens in elkaars stof. Dus puik geregeld Arjan!

Samen met Jörgen ging ik naar het laatste trapje bij de badhokjes. Het was even wennen in mijn natpak het koude water in (mijn droogpak was opgestuurd ter reparatie), maar op zich viel het mee met de kou. Jörgen dook zelfs nog zonder handschoenen, tja, overdrijven is ook een kunst denk ik dan maar ;-). Het zicht was slecht (1-2 m) en af en toe ook ineens erg veel stof, zoals je op de YouTube video kunt zien. Ondanks dat we weinig vis hebben gezien, was het toch een leuke duik en hebben we zoals van te voren afgesproken wat rommel opgedoken. Jörgen vond een rood schepje en ik een plastic buis en wat plastic snoepzakjes. Na een uurtje werd het toch wat fris en kwamen we precies (toevallig) bij onze instap uit. Om nog wat extra rommel op te duiken zijn we nog even langs de kant richting de kantine gedoken. Ook de anderen hadden een aardige buit opgedoken, variërend van plastic (chips)zakjes, bierflesjes, blikjes, kinderduikbrillen tot zelfs een duikcomputer die inmiddels overstelpt was met mosselen.

Na de duik gezellig met zijn allen aan de warme knakkers, chocomelk en zelfgebakken taart van Annemieke, heerlijk!
Annemieke had heel coronaproof voor iedereen een wasknijper waar je je naam op kon schrijven en op je beker kon plaatsen. Zo had iedereen zijn eigen beker gelabeld. En op mijn speciaal verzoek mochten Gesiena en mijn knijper de volgende dag de schone waszak van Annemieke haar schoonvader dragen, dat noem ik nog eens recyclen!

Al met al dus een geslaagde, gezellige en lekkere duikbijeenkomst. Annemieke en Arjan, dank voor jullie inzet!
En natuurlijk heel erg fijn dat we bij Natuurbad & Camping Engelberterplas te gast mochten zijn.