Bootduiken in Vinkeveen

Door twee uitvallers kreeg ik alsnog de gelegenheid om mee te gaan naar Vinkeveen. Ik had de tijd niet goed geregistreerd en was al om 9:00 uur aanwezig. Rustig uitpakken en de auto weggezet. Setje opgetuigd en alvast op de boot gezet. De mannen en vrouwen van Airdiving verzorgden verse koffie waar ik op dit vroege uur best wel zin in had.

Even na tienen kwamen de eerste andere Hydrofielers aan, waarna de rest ook langzaam binnen druppelde. Nadat iedereen zijn spullen had uitgelaten en de auto had weggezet begon het optuigen van de setjes en het inladen van de boot.

Op de boot volgde een briefing door de schipper Mike en kon er gekozen worden waar wij wilden duiken. Door drukte bij verschillende duikstekken gekozen voor zandeiland 2. Er was de optie voor een stukje op

kompas van een boei naar de plek waar de boot ging ankeren of voor “scharrelen” in de kom.

David en Arjen kozen optie 1 en de rest voor optie 2. Ik sloot aan bij Koos en José. Door mijn side mount set met front mounted rebreather was het voor mij het handigste om deze in het water aan te trekken. Tijdens de duik zag ik kans om mijn beide buddies kwijt te raken. Onderwater kwam ik een grote camera tegen met Janwillem erachter. Ach, en ik ben geen super model maar wel een model.

Op de terugweg nog een snoek gezien met een haak met een blinker in zijn bek gezien. Alle mooie YouTube video’s ten spijt kwam deze snoek niet bij mij om hulp vragen. Zal wel komen doordat de snoek mij niet voor een duiker aanzag door het ontbreken van bellen. Koos en José ook weer opgepikt en dus als een voltallig team weer boven gekomen.

Tussen de duiken door werd de zelf meegebrachte lunch genuttigd.

Duik twee werd zandeiland 9. Weer als supertrio gedoken en nu niemand kwijt geraakt. Hier veel kreeftjes gezien en ook weer een aantal snoeken. Als er een snoek “dikke Bertha” heet dan hebben wij deze gezien. Ook kwamen wij weer een enorme camera tegen met Janwillem er weer achter. Weer als model geposeerd samen met Koos.

Twee leuke duikjes gemaakt tijdens een zeer gezellig dagje uit met Hydrofiel.

Mike de schipper was zeer geduldig, bereidwillig, kundig en uiterst plezierig in de omgang.

Zeker voor herhaling vatbaar.

Rolf

 

Een bericht

Geen commentaar mogelijk.