Bootduiken in Vinkeveen

Zondag 15 september was het zover. Met zijn twaalven een dagje duiken in het meer bij Vinkeveen. We verzamelden om 8:15 uur bij P+R Hoogkerk. Zelfs Janwillem was op tijd ! We vertrokken daarom op tijd richting Vinkeveen. De ontvangst door Mike en Anitha van Airdiving was geweldig. De koffie stond al klaar! Ook het weer was prima. De hele dag scheen de zon.

Even de spullen uitladen en daarna de auto parkeren op Zandeiland 4. Daarna onze setjes opbouwen en meteen in de boot laden. Daarna een briefing door Mike en David. Tegen 11:00 uur vertrokken we met de boot. Het was erg druk op het meer. Hierdoor konden we niet naar Eiland 8. We koersten naar Eiland 2. Voor Eiland 2 zijn de eerste duikers over boord gegaan. Zij maakten een intensievere duik door enerzijds dieper (ongeveer 20 meter) en anderzijds een langere afstand af te leggen. De rest werd in de kom afgezet. Veiligheid voorop. Dus eerst de boeitjes uitzetten.
Na een duik van maximaal 1 uur was iedereen terug op de boot. Het zicht tijdens deze duik was erg goed. Van boven leek het water erg troebel maar eenmaal in het water viel het best mee. We hebben tijdens deze duik veel leven gezien vooral zoetwaterkreeft, snoek en snoekbaars (sommige vrij groot).

Bij terugkomst eerst de flessen vullen en vervolgens van de lunch genieten in de zon. Ook nu was er weer voldoende thee en koffie beschikbaar. Ook de droppot en de gehaktballetjes van Jeltje vonden gretig aftrek. Om 14:15 uur maakten we ons klaar voor de tweede duik. Om 14:30 uur vertrokken we richting Eiland 8. Wederom was het erg druk. We voeren door naar Eiland 9.

Jelte voelde zich 's middags beter en kon gelukkig ook mee als duiker. Ook bij Eiland 9 waren er nog andere boten aanwezig. Daarom wederom de boeitjes uitgezet. Na een uurtje duiken kwamen we weer voldaan aan boord, waarna we terug voeren naar de wal. Zo rond de klok van 17:00 uur vertrokken we naar huis.

We hebben gedurende de dag divers leven gezien: Baars, snoek, voorn, snoekbaars en zoetwaterkreeft. Het water was mooi helder ofschoon de helderheid van het water en het leven wel verschilt per eiland. Er zijn weer veel foto's en filmpjes gemaakt. We willen David bedanken voor de goede organisatie. We hebben een zeer leuke dag gehad. Mooie duiken gemaakt en het was erg gezellig.

Hans en Jeltje

 

2 berichten

Geen commentaar mogelijk.