Stadssnorkelen en duiken

Foto en Filmteam start bijzonder en ambitieus project

Voor Hydrofielers is er een uitgebreidere versie beschikbaar

Hoewel het voor de leden van het Foto en Film Team (hierna kortweg FFT) van Duikvereniging Hydrofiel  gewoon hobby is, werkt het team graag aan een echt product. Daarom heeft het FFT het project op zich genomen, met ingang van het voorjaar van 2018, te gaan fotograferen / filmen in allerlei water rond, tot zelfs midden in de stad! Gewoon tussen de auto’s, in een plantsoenvijver of  de gracht langs uw winkelcentrum. Niet voor niets, want we gaan dat doen juist omdat er vaak gedacht wordt dat er in dergelijk stadswater natuur is en amper iets leeft. Wij gaan u (straks) laten zien dat dat leven er wel is.

Op die manier willen we, naast bekendheid aan onze kwetsbare onderwater natuur, ook bekendheid geven aan onze vereniging en hobby.

 

Natuurlijk hebben we eerst al talloze voorbereidende contacten gelegd met instanties en waterbeheerders zoals politie, gemeente, Rijksmonumenten, havenmeesters en Natuurmonumenten. Allemaal gaven zij, vaak enthousiast, groen licht. Zo konden we inmiddels een lijst van interessante samenstellen waar we straks daadwerkelijk kunnen gaan duiken of enkel snorkelen. Ook is er al een publiciteitsplan gemaakt, voor onszelf als club en voor ons initiatief, om dat goed begrepen te laten worden. Want als we nabij een steiger of bootje een grote snoek benaderen, of misschien zelfs een opname half boven het water maken met huizen op de achtergrond (nu wonen aan het water de nieuwe trend is), willen we natuurlijk niet als glurende criminelen gewantrouwd worden. Wat natuurlijk ook geldt wanneer we ergens gaan nachtduiken, omdat ook nachtbeelden van dan tevoorschijn komend leven, deel moeten uitmaken van het project. Brede bekendheid en draagvlak kan daarentegen misschien juist tot tips uit het publiek, wanneer het ergens op zijn mooist is, of als er misschien iets bijzonders is. Tips die we goed kunnen gebruiken.

 

Juist omdat we een team vormen van fotografen / filmers die elk een andere kijk hebben en met andere apparatuur werken verwachten we zo te komen tot gevarieerde, representatieve beelden van de natuur in stadswater. Nu moeten we daar eerst nog aan beginnen. Het kan dus nog wel even duren voor we toe zijn aan presentaties of andere. In de tussentijd zullen we daarom de komende maanden af en toe al enkele beelden plaatsen op de website. Zie de rubriek Gronings stadswater in de foto en film galerij onder activiteiten.

 

Vanaf  het voorjaar kunt u ons overal zomaar opeens zien opduiken (of onder duiken). Tot ziens…

Namens het FFT