Snertduik: opening van het duikseizoen van Hydrofiel

Vandaag, zondag 17 april, hebben we onze eerste duik van het buitenduik seizoen gehouden; de snertduik. Hoewel er een klein aantal duikers ook in de winter door blijft duiken, is dit het moment waarop we als vereniging weer met meer leden gaan duiken.

Het leven bloeit weer op, de watertemperatuur loopt langzaam op. Er is weer veel te zien.

Er waren 7 duikers, verdeeld over 3 buddy teams. Twee buddyteams bleven in het ondiepere gedeelte van het meer; Rients en ik zijn via de put naar de westoever gedoken. Het zicht aan de oppervlakte viel tegen; 1 tot 3 meter op z'n best. Het zicht op diepte was onder de 8 meter tot 17 meter diepte goed: zo'n 5 meter. Daaronder (tot 18 meter) was het stoffig.

Met een temperatuur van 11 graden in het bovenste gedeelte van het water, was het weer een graad warmer dan 3 dagen geleden. De eerste baarzeneieren zijn weer gezien. Daarnaast hebben we 2 roodwangschildpadjes (zitten al jaren in het Veenmeer), een Turkse rivierkreeft, een paar voorntjes, een snoek en talloze kokerjuffers gezien.

Na afloop van de duik had Annemiek prins gezorgd voor een eigengemaakte snert, hete chocolademelk en worteltaart. Het smaakte, zoals gewoonlijk, heerlijk. De tafel was voorzien van het logo van Hydrofiel.

Zoals aangegeven worden duikoproepen geplaatst op de website onder de kop "duikoproepen". Klik wel even op de tekst; dan verschijnen daarna de actuele oproepen. Op naar de volgende mooie duiken in Nederlands water!

David Wassing