Snertduik 2019

Vorige week zondag tijdens onze onvolprezen snertduik was het slechts 9° a 10° C met een heerlijk voorjaar zonnetje. Het water van het ‘t Veenmeer had een vergelijkbare temperatuur. De enige overeenkomst tussen ‘t Veenmeer en de snert van Annemieke en Lourens was het doorzicht; zeg maar binnenkant masker. Over de smaak van de snert valt echter niet te twisten. Deze was, net als de voorgaande edities, namelijk verrukkelijk! Vele konden ook niet wachten en hadden al een kommetje snert te pakken voordat ze hun duikpak hadden uitgetrokken. De dochter van Annemiek en Lourens had, als de  spreekwoordelijke kers op de taart, ook nog heerlijke cinnamon rolls gemaakt die eveneens goed in de smaak vielen. Het recept is gelijk gedeeld via de buitenduiken app. Het recept van de snert blijft geheim.

Er waren zeker 15 Hydrofielers afgekomen op de snertduik waarvan bijna de helft nieuwe leden of aspirant leden. Wat een fantastische start van hopelijk weer een mooi duikseizoen!

Het duikrooster is trouwens al bekend en zal binnenkort in de agenda verschijnen. Iedere maand gaan we naar een duikstek die net wat verder ligt dan ’t Veenmeer. We gaan bijvoorbeeld naar de Vinkeveense plassen, De Beldert, Speicherbecken in Lingen, enz. Dus houd de agenda op de website in de gaten!

TIP: Je kan de Hydrofiel-agenda importeren in je eigen agenda door op de knop abonneren (rechts onder) te klikken. Dan staan alle data in je agenda en blijf je automatisch up-to-date.