Schrijf je nu in voor twee weken duiken in Kroatië!

Door samenwerking tussen Serenity Diving en DuikenIN is er een mooie combinatie ontstaan tussen wrakduiken en kantduiken in Kroatië.


In week 41 van oktober 2021 staat er een week wrakduiken gepland en in week 42 een week (kant)duiken nabij Selce.

De mogelijkheid bestaat om eerst een weekje met een boot op stap te gaan en verschillende wrakken en grotten in Istrië te bezoeken en aansluitend een week duiken in Selce waar je zowel kantduiken en bootduiken kan maken. Leuk om dit naar wens te combineren of voor (een van) beide weken in te tekenen.


Eerste week wrakduiken met Serenity Diving

Kosten voor een week bootduik (all inclusive) is €720,- voor 2 duiken per dag en 5 dagen duiken. Waaronder 8 wrakduiken. Daar komt de reis met vermoedelijk een tussenstop en overnachting nog bij. Redelijk low budget en in oktober is de watertemperatuur nog steeds een heerlijke 18 a 19 graden! Er is een optie in week 41 met minimaal 10 duikers. Dan hebben we de boot voor onszelf. Daarna is de boor weer hele jaar volgeboekt!

Tweede week duiken met DuikenIN

Aansluitend gaat DuikenIn ook een week naar Kroatië (week 42). De kosten voor deze week duiken zijn vanaf €585,-. Meer informatie m.b.t. de kosten en mogelijkheden verwijzen we je naar www.duikeningroningen.nl/kroatie.

 

Als je beide weken wil boeken dan komt er vermoedelijk nog iets bij ter overbrugging van het weekend.


Voor de eerste week op de boot is plaats voor maximaal twaalf duikers, maar we worden nu al benaderd door kleine groepjes die graag aanhaken en meegaan. Is dus zo vol. Voor de tweede week is er plaats voor achttien duikers. Mocht je belangstelling hebben voor een van beide weken of misschien wel voor beide weken, omdat het zo leuk is en je dan toch al in Kroatië bent, laat het dan zo spoedig mogelijk weten, omdat het snel vol is en het (op de boot) om de laatste vrije plekken in 2021 gaat.

De wrakduikweek loopt via Serenity Diving (Bas) en de week in Selce via DuikenIN (Hendrik).

Contactgegevens wrakduiken (week 41)
Serenity Diving Groningen
Contactgegevens (kant)duiken (week 42)
DuikenIN Groningen
www.serenitydiving.nl
bas@serenitydiving.nl
www.duikeningroningen.nl
hendrik@duikeningroningen.nl

 

Extra informatie week duiken met Serenity Diving:
 • 7 overnachtingen in residentie Stranici12, t/m 13 slaapplaatsen verdeeld in 2 huizen.
 •  All inclusive. Ontbijt, lunch (aan boord), diner en drank. (koffie, thee, fris, wijn of bier) We gaan ook een paar keer “uit eten”.
 • 10 duiken waarvan minimaal 8 wrakduiken vanaf een boot.  (Afhankelijk van de weersomstandigheden)
 • Duiken zijn inclusief lood, 15ltr. fles, lucht of eventueel Nitrox/EAN28.
KOSTEN

De kosten voor een week wrakduiken zijn € 720,-- p/p

Exclusief:

 • Huur duikmateriaal
 • Privé uitgaven
 • Vervoer naar Kroatië v.v. (En lokaal vervoer)

Lees hier verder de detail informatie over de week wrakduiken:

Duiken met je eigen sets is allemaal mogelijk. Ook kan je, je stages meenemen en tegen meerprijs laten vullen.

LET OP: standaard zit bij deze expeditie/prijs 2x 15ltr. EAN28 per dag. We varen uit en zijn de gehele dag weg. Op de boot kunnen we niet vullen.

 • Het is te overwegen om:2e duik met een 15 ltr. te maken
 • Voor je 2e duik vanuit 15ltr. Over te hevelen naar dubbel 12 (zelf even zorg dragen voor een overhevelslang)
 • Of 2x dubbel 12 mee te nemen.

Alle bovenstaande opties zijn mogelijk en zijn in het verleden toegepast. Als er met een dubbel 12 + een 15ltr gedoken wordt kan het zijn dat er een meerprijs voor een extra vulling in rekening wordt gebracht.


Extra informatie week 2 met DivingIN (Zondag 17 oktober t/m zaterdag 23 oktober 2021)

We verlengen het duikseizoen met een weekje duiken in Kroatië. De turquoise blauwe Adriatische zee met een aangename temperatuur (in oktober nog 19 graden!) heeft een gevarieerd en kleurrijk onderwaterleven. Helder water met hier nog veel vis maar ook anemonen, naaktslakjes (50 soorten gespot op het huisrif!), octopus en zeepaardjes. Als toetje krijgen we misschien een school dolfijnen te zien die voor het duikcentrum langs trekt. Kortom een plek om waar veel te ontdekken is.

Wij verblijven in Selce. Een gezellig dorpje zo’n  40 minuten rijden van Rijeka. Je kan ervoor kiezen om te vliegen of om met je eigen auto/ motor er naar toe te rijden. We logeren vlakbij het duikcentrum. We maken twee duiken per dag en natuurlijk een aantal nachtduiken. We maken zowel duiken op het huisrif als vanaf de boot.

Cursussen

In deze week is het mogelijk om diverse cursussen te volgen. Een aantal cursussen zullen we starten in Nederland. De theorie en eventuele zwembadlessen doe je dan vooraf. In Kroatië kunnen we dan de buitenduiken maken. Er zijn tal van mogelijkheden:

 • Open Water cursus afronden
 • Specialties als Navigatie, Nacht, Zoeken & Bergen, Droogpak, wrak en natuurlijk de Diepduik
 • Voor de duikers die met een Divemaster opleiding zijn gestart kunnen we hier alle buitenactiviteiten afronden en je kan deze week praktijkervaring opdoen.
De Reis

Zoals al eerder genoemd kan je met de auto naar Kroatië komen maar je kan er ook voor kiezen om te vliegen. De kosten voor de reis zijn niet inbegrepen bij de reissom om iedereen de vrijheid te geven hoe te reizen. We zullen voor diegene die geen vervoer hebben de mogelijkheden mbt carpoolen inventariseren.

“Nieuw” Bike en Dive!

Deze week gaan we met een groep liefhebbers op de motor naar Kroatië. Twee hobby’s in een week combineren. Vrijdag 16 oktober vertrekken we vroeg in de ochtend en maken flink wat km over de Duitse Autobahn (ca 950 km). Vrijdagavond verblijven we in zuid Duitsland (net voorbij München) in een gezellige Motorhotel. Als we zaterdag Oostenrijk binnenrijden verlaten we de snelweg. We rijden dan binnendoor over de prachtig bergpassen van Tirol en Karinthië (ca 300 km). Hier maken we wat haarspeldbochten! Zondag rijden we, na een stevig ontbijt van Giny en Peet, via het zeer verrassende motorland Slovenië naar Kroatië (ca 400 km). Hier komen we echt weg van de snelweg. We rijden over boerenerven en komen over avontuurlijke bergpassen. Vanaf maandag tot en met vrijdag duiken in de Adriatische zee en vervolgens in het weekend weer terug. Pittige maar onvergetelijke tocht!

Meer info over mogelijkheden en vragen naar: hendrik@duikeningroningen.nl

Kosten

De kosten voor deze week duiken zijn vanaf €585,-
Voor meer informatie mbt de kosten en mogelijkheden verwijzen we je graag naar onze site www.duikeningroningen.nl/kroatie

De reis is verder inclusief:

 • Zes overnachtingen  van zondag tot en met vrijdag
 • Ontbijt en avondeten
 • Drie kantduiken, acht bootduiken en drie nachtduiken

Exclusief zijn:

 • De reis (vaak wordt er in overleg de reis gezamenlijk gemaakt)
 • Toeslag voor Nitrox per tank
 • Evt. huur uitrusting (tijdig reserveren)
 • Evt verzekeringen en medische keuringen
 • Kosten voor drankjes en lunch
 • Toeslag éénpersoonskamer