Najaarsreis 2020 Kroatië (mogelijk verplaatst)

I.v.M. de REiSbeperking wordt de duikreis mogelijk verplaatst naar later dit jaar

Met DuikenInGroningen verlengen het duikseizoen met een weekje duiken in Kroatië. De turquoise blauwe Adriatische zee met een aangename temperatuur (in oktober nog 19 graden!) heeft een gevarieerd en kleurrijk onderwaterleven.

Helder water met hier nog veel vis maar ook anemonen, naaktslakjes (50 soorten gespot op het huisrif!), octopus en zeepaardjes. Kortom een plek waar veel te ontdekken is.

Wij verblijven in Selce. Een gezellig dorpje zo’n  40 minuten rijden van Rijeka. Je kan ervoor kiezen om te vliegen of om met je eigen auto/motor er naar toe te rijden. We logeren vlakbij het duikcentrum. We maken twee duiken per dag en natuurlijk een aantal nachtduiken. We maken zowel duiken op het huisrif als vanaf de boot.

De Reis

Zoals al eerder genoemd kan je met de auto naar Kroatië komen maar je kan er ook voor kiezen om te vliegen. De kosten voor de reis zijn niet inbegrepen bij de reissom om iedereen de vrijheid te geven hoe te reizen. We zullen voor diegene die geen vervoer hebben de mogelijkheden mbt carpoolen inventariseren.

“Nieuw” Bike en Dive!

Deze week gaan we met een groep liefhebbers op de motor naar Kroatië. Twee hobby’s in een week combineren.

Vrijdag 9 oktober vertrekken we vroeg in de ochtend en maken flink wat km over de Duitse Autobahn (ca 950 km). Vrijdagavond verblijven we in zuid Duitsland (net voorbij München) in een gezellige Motorhotel.

Als we zaterdag Oostenrijk binnen rijden verlaten we de snelweg. We rijden dan binnendoor over de prachtig bergpassen van Tirol en Karinthië (ca 300 km). Hier maken we wat haarspeldbochten! Zondag rijden we, na een stevig ontbijt van Giny en Peet, via het zeer verrassende motorland Slovenië naar Kroatië (ca 400 km). Hier komen we echt weg van de snelweg. We rijden over boerenerven en komen over avontuurlijke bergpassen.

Vanaf maandag tot en met vrijdag duiken in de Adriatische zee en vervolgens in het weekend weer terug.

Pittige maar onvergetelijke tocht!

Meer info of vragen ]mail naar: hendrik@duikeningroningen.nl of kijk op https://www.duikeningroningen.nl/kroatie/