Groningen Swim Challenge zaterdag 27 augustus

Dit jaar was het alweer de 8e editie van de Groninger Swim Challenge. De Swim Challenge is geen zwemwedstrijd, maar een prestatietocht met als doel, geld inzamelen voor het UMCG Kanker Research Fonds. Dit geld wordt gebruikt voor fundamenteel kankeronderzoek diagnostiek en onderzoek naar behandelvormen.

De zwemmers konden op verschillende plaatsen starten met verschillende afstanden. De Ultra Swim startte vanaf Lauwersoog, de Classic Swim vanaf Zoutkamp. Er kon ook gestart worden vanaf Garnwerd en in de stad was er nog een City Swim van anderhalve kilometer. Een zwemteam bestond uit 5 personen en deze zwommen in estafette naar Groningen. Elke team had zijn eigen volgboot met profiand en een portofoon voor de onderlinge communicatie. Naast de volgboten was er een calamiteitenboot met professionele hulpverleners en masseur en een EHBO-boot. Aan de Swim Challange deden in totaal ongeveer 30 teams mee. En aan de City Swim iets van 60-70 personen.

Onze duikvereniging Hydrofiel is wederom benaderd met de vraag of er duikers vrijwillig mee wilden helpen bij dit evenement. Duikers zijn als extra hulp achter de hand, mocht er zich een calamiteit voordoen. Anja, Hans K en Hans N hebben zich aangemeld als duiker. Zij hebben hebben uiteindelijk alleen bij de finish in de Oosterhaven in het water gelegen om de binnenkomende zwemmers de goed kant op te sturen en een beetje aan te moedigen voor het laatste stukje. Dit werd door de zwemmers erg gewaardeerd.

Voor de rest hebben ze genoten van een mooie dag op het water. De sfeer en samenwerking en organisatie was erg goed.

Zie voor meer info en foto’s van deze dag op de website www.groningenswimchallenge.nl