Duikers en Vissers gaan juist heel goed samen!

VISSERS MAKEN GEBRUIK VAN DUIKERS

De Baggelhuizerplas bij Assen is de thuisbasis van de Noord Nederlandse Vliegvisvereniging en daar willen ze graag weten hoe de bodemstructuur en onregelmatigheden zijn in hun vaste visstek. Maar dat is niet de enige reden om er een duik te gaan maken.

GEZONKEN SCHAT?

De plas is 3,5 hectare en heeft een diepte van tussen de 8 en 10 meter. In de plas zou ergens een kraan moeten staan die bij de werkzaamheden is gezonken. Men wil graag weten waar die kraan zich bevindt. Tenminste als deze inderdaad bestaat..

DUIKPLAN

Leden van Hydrofiel gaan voorzien van een oppervlakteboei de plas inspecteren. Na inspectie en een voorlopig onderzoek zal er in april/mei 2016 gekeken worden wat er aan leven in de plas zit.

“Dit is natuurlijk een unieke situatie en een win-win voor beide verenigingen. Als Hydrofieler duiken in een stek wat anders niet mogelijk is en de Visvereniging krijgt meer informatie over hun thuisbasis.

— A. Waterman, Hydrofiel

 

Tevens zal door de duikers vishengels, lijnen, lood, en andere rommel mee naar de oppervlakte worden genomen, hiermee krijgt de duik ook direct een milieu bewuste factor. Wie weet wat voor schatten er allemaal gevonden worden!

De eerste duik zal plaats vinden op 30 oktober 2015 en is alleen voor leden van Hydrofiel.