COVID 19: Annuleren verenigingsactiviteiten i.v.m. nieuwe coronamaatregelen

Helaas heeft het coronavirus te veel ruimte gekregen de afgelopen maanden om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft afgelopen dinsdagavond tijdens de persconferentie aangekondigd dat er strengere maatregelen nodig zijn die ervoor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit zal gebeuren door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het groots is. Als we het virus nu niet met zijn allen de kop indrukken zal het aantal besmettingen na een paar weken zijn verdubbeld met een grote impact op de reguliere zorg in de ziekenhuizen. We willen een situatie als deze ten allen tijden voorkomen.

Wat betekent dit voor ons:

We hebben in het bestuur en i.o.m. de betrokken commissies besloten dat zolang deze maatregelen gelden, we geen zwembadtrainingen en/of andere gemeenschappelijke activiteiten organiseren. De knakworstduik 2020, die was gepland op 25 oktober, zal dus ook niet doorgaan.

Het is erg jammer, maar de gezondheid van eenieder gaat voor. We gaan nog kijken of we bepaalde activiteiten online kunnen organiseren, zoals bijvoorbeeld een winteravondvertelling of een bijeenkomst van het Foto en Filmteam. Maar alleen als het een meerwaarde heeft, anders stellen we het uit.

We hopen dat de maatregelen een positief effect op de afname van de verspreiding van het virus hebben en we over een aantal weken elkaar weer live kunnen ontmoeten.

Mocht je nog vragen of suggesties hebben, dan horen of lezen we het graag.